onsdag 23 december 2020

Frälsningen 48, Frälsningen är gratis

 

Frälsningen 48,
Frälsningen är gratis
 

Frälsningen är gratis, tänks så fantastiskt. Det viktigaste för en människa är gratis. Och ändå är det ovärderligt. Jesus har betalt priset för oss och gett oss frälsningen gratis. Fritt och för intet.
 
Upp 22:17. Och anden och bruden säger: Kom. Och den som hör säger kom, och den som törstar kommer, och den som vill, mottar livets vatten fritt [gratis].
 
Det är bara att komma till Jesus och säga att man vill ha hans fantastiska frälsning, hans livets vatten och vips så har man det. Så enkelt är det och helt gratis dessutom. Många krånglar till det hela och det har t o m hänt i historien att det kostat pengar att få sina synder förlåtna men det är alltså inte Jesus det. Det är falsa läror. Som inte ger frälsning utan träldom.
 
Och vi tittar än en gång på Joh 3:16 – 1’7 för det passar in i det här sammanhanget:
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
 
Och här är intressant att se att det inte bara är Individen som Gud vill frälsa nej hela mänskligheten vill Gud frälsa.  Och som vi läste här i Upp 22 allt är gratis och fritt. Så det är därför vi också ska ropa Kom, kom och ta emot denna fantastiska frälsning som Jesus ger som är fritt och gratis.
 
Karl Håkan
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar