måndag 21 december 2020

Frälsningen 46, Jesu ljus syns redan

 

Frälsningen 46,
Jesu ljus syns redan


 
Jesu ljus lyser redan, det är det som menas med att Jesus är den strålande morgonstjärnan. Redan innan Jesus kommer så kan vi se hans ljus. Redan innan solen går upp så förmedlar, reflekterar, morgonstjärnan Solens ljus.
 
Upp 22:16. Jag Jesus har sänt [sänder] min ängel [sändebud] för att vittna om detta för er i församlingen. Jag är Davids rot och stam, den strålande morgon stjärnan.
 
Morgonstjärnan är egentligen Venus som likt månen reflekterar Solens ljus. Så det som händer är egentligen att vi ser solens ljus genom ljuset från Venus redan innan solen gått upp.
 
Och att Jesu ljus redan har lyst över oss det har pågått redan sedan 1800 talet med väckelserna och 1906 när Anden föll och pingstväckelsen bildades, och 1967 - 68 när Anden föll i alla Kristna kyrkor och samfund. Och Jesu ljus fortsätter att lysa idag och vi ser hur en väckelse har gått fram över hela världen.
 
Och då vet vi alltså att Jesus kommer snart. Snart går solen upp och befrielsen kommer, Guds rike, Guds Stad, Guds seger.
 
Och eftersom vi, som vi skrev ovan, redan har sett Jesu ljus börja lysa i vår tid så kommer alltså Jesus snart. Vi är där i historien när vi när som helst kan vänta honom. Tidstecknen finns där och vi går in i den absolut sista tiden.
 
Jesus lever och därför ska vi leva.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar