lördag 26 december 2020

2020 12 26 Annandag jul och Profetissan Hanna välsignar Jesus

 

2020 12 26
Annandag jul
och Profetissan Hanna välsignar Jesus


Och som läsning Annandag Jul väljer vi berättelsen om Profetissan Hanna som prisade Jesus i Templet. Det är ju intressant i vår tid när jämställdhet är viktigt att det inte bara var män som hyllade Jesus utan Hanna en kvinna var alltså med redan här i början när Jesus var helt nyfödd och prisade honom.
 
Luk 2:36 Och det fanns en profetissa, Hanna [hon tältade, hon slog läger, hon var nådig, hon var gynnad] dotter till Fanuel [Guds beredde, väntan på Gud; Guds ansikte, Guds närvaro] från Asers [lycklig, glad, glädje, välsignad] stam. Hon hade blivit gammal och hon hade levt 7 år med sin man sedan hon var jungfru.
Luk 2:37 Och hon är änka, snart åttiofyra år och vek inte från templet, och tjänade med fasta och bön, natt och dag.
Luk 2:38 Och också hon är där och hon prisar Jesus [Jashve, Herren] och hon talar om honom för alla de som väntar på befrielse för Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet].
Luk 2:39 Och efter att de gjort allt enlig Jesu [Jashves, Herrens] lag vänder de tillbaka till Galileen [cirkel, fällbar, ringa, gräns, kust, land] till sin stad Nasaret [gård, skydd, vakt, blir fostrad, örn].
Luk 2:40 Och det lilla barnet växte och han blev stark i ande och fylld med visdom och Guds nåd var över honom.
 
I översättning av
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar