tisdag 29 december 2020

Frälsningen 49, Guds ord är Guds ord och inget vi ska ändra på

 

Frälsningen 49,
Guds ord är Guds ord och inget vi ska ändra på
 

Guds ord Bibeln är heligt och oföränderligt. Det är inget vi ska ändra på för Gud vet vad han har skrivit, och han har ett syfte med varje ord i Bibeln. Hela Bibeln, allt Guds ord är ju inspirerat av Gud.
 
Upp 22:18. Jag intygar för en var som hör dessa ord i denna profetias bok, om någon lägger till något till detta, skall Gud på honom lägga till de plågorna som skrivits om i denna bok.
Upp 22:19. Och om någon tar bort från denna boks profetias ord, skall Gud ta bort hans del från livets bok och från den heliga staden som skrivits om i denna bok.
 
Och att hela Bibeln är inspirerad av Gud kan vi se i 2 Tim 3
 
2 Tim 3:16.  All skrift är inspirerad av Gud [Gudsinblåst] och nyttig till undervisning, till bevis [argument], till upprättelse [korrektion], till upptuktelse, till utbildning [träning] i rättfärdighet.
Det är alltså Guds själv som har talat genom sina profeter, genom de som skrivit i Bibeln, fast de många gånger inte vet om det själva. Det är t ex fascinerande att läsa 1 Mos 1 som många tror är den fysiska beskrivningen av hur Gud skapade världen. Men när vi i stället tittar på det som den Andliga skapelsen där Gud under 6000 år skapade människan till sin avbild ser vi att det stämmer.
 
När man förstår de symboler som har används så ser man att precis som det beskrivits har det skett. Och idag är vi där när människan ska bli som Gud vill. Gud är snart färdig och vi har kommit fram. Och tänk här redan i Bibelns inledning har Gud lagt upp hela färdplanen, färdplanen till liv för människan. Och de som skrev det visste det nog inte en gång.
 
Och i Upp 13:14 – 15 kan vi läsa om vår TV. En blid som har liv, alltså rörelse, och som kan tala. Det är vår TV och det var lika dant där. Johannes som profeterade det här en gång för snart 2000 år sedan viset heller inte vad det var. Men Gud visste.
 
Och så här är det med hela Bibeln, Den är full av detta budskap som är inspirerad av Gud, och där de som skrev många gånger inte ens visste själva.
 
Tänk vilken Gud vi har.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar