onsdag 30 december 2020

Frälsningen 50, Bibelns slutönskan är Jesu nåd till alla

 

Frälsningen 50,
Bibelns slutönskan är Jesu nåd till alla
 

Jesu nåd är det vi alla behöver och avslutningsversen i Bibeln vill ge oss just det.
 
Bibeln sista vers handlar om att Jesu nåd nu är förverkligad och att vi alla kan få del i den.
 
Upp 22:21. Vår Herres [Jesu, Jashve], Jesu [Frälsares] Kristi [Messias, den Smordes] nåd [glädje, gåva] vare med er alla, Amen [sant, fast].
 
Vi minns från tidigare när vi pratat om det här att Bibelns första vers är Guds rubrik på Bibeln:
 
1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.
| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.
| < Alt2: > Genom förstlingen föder Gud det fantastiska livet och landet [marken].
 
Den förstfödde är alltså Jesus och det är genom Jesus som vi alla skulle få liv och genom namnet Jesus som vi skulle få den fasta klippan att stå på. Det här var alltså Guds löfte och det är hur Gud har förverkligat det här som hela Bibeln handlar om.
 
Och här i den sista versen får vi alltså se att Gud har förverkligat det hela och hur nåden nu finns, hur vi alltså kan få leva det liv Gud ville ge oss genom Jesus, fria och stående på Jesu fasta Grund. 
 
Det är bara att ta emot och Gud önskar att alla nu tar emot det här löftet och då kommer Gud också att förverkliga det löfte han gav oss i Joh 3:16 - 17.
 
Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.
 
Jesus kommer alltså inte bara att frälsa, att rädda, att ge ett liv värdigt att leva, till var och en. Han kommer också att frälsa, rädda hela Världen. Och det är något som vi verkligen ser fram emot idag. När vi möter den här världen där Jesus plötsligt har blivit så satt på undantag.
 
En värld där Socialismen har blivit det vi alla ska tvinnas på. En Ideologi som försöker efterlikna Jesus, utan att ha Jesus med. Alltså Antikrists ideologi.
 
Men Jesus har alltså get oss löftet att det är han som ska frälsa världen till slut. Alla dessa falska andar, Alla dessa Antikristar, alla dessa falska ideologier, ska krossas och det är Jesus som ska rädda världen.
 
Det här är alltså löftet som man kan se i Bibelns sista vers.
 
Jesus lever och därför ska vi leva.
 
Karl Håkan

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar