måndag 14 december 2020

Frälsningen 39, Gå ut i hela världen och sprid Evangelium

 

Frälsningen 39,
Gå ut i hela världen och sprid Evangelium

 
Gud uppmanar oss att sprida hans budskap, att sprida hans Evangelium. Guds ord ska inte stängas in, utan släppas ut, Ropas ut, Spridas.
 
Upp 22:10. Och han säger till mig: Försegla inte den här bokens profetias ord, för tiden är nära.
 
Vi möter uppmaningen att sprida Guds ord på många ställe i Bibeln och faktiskt redan i Bibelns första kapitel finne vi det.
 
1 Mos 1:22 Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.
 
1 Mos 1:28 Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 
 
I första Mosebok så har vi ju en Profetiska beskrivning av Guds Andliga skapelse av människan till sin avbild, och i samband med det så uppmanar alltså Gud det han gjort att sprida sig över världen Gud vill att de olika Andliga skedena av hans frälsning ska spridas ut. Precis som vi kan se att t ex det kristna gjort idag.
 
Och i Markus evangelium möter vi det i en form som vi mera känner igen.
 
Mark 16:15. Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.
Mark 16:16. Den som tror och blir döpt kommer att bli frälst [räddad] men den som inte tror han kommer att bli fördömd.
 
Guds vilja är att hans Evangelium ska uppfylla hela jorden och att alla människor ska blir frälsta, och snart har Gud fullföljt sin plan och vi är där. Och det var det vi kunde läsa i Fil 2:10 i det förra avsnittet.
 
Fil 2:10.  För i namnet Jesus ska alla knän böja sig, i himlen och på jorden och i underjorden [helvetet].
 
Karl Håkan

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar