söndag 13 december 2020

Frälsningen 38, Bara Jesus är vår Gud

 

Frälsningen 38,
Bara Jesus är vår Gud


 
Det finns bara en frälsare och det är Jesus, igen annan ska vi be till och ingen annan är vår Gud. Det är viktigt och det är ett av de viktiga buden i 10 Guds bud.
 
Upp 22:8. Och jag Johannes, som ser och hör det här, faller ner, när jag ser och hör, för att tillbe framför ängelns [budbärarens] fötter, han som visade mig det här.
Upp 22:9. Men han säger till mig: Se upp, gör inte så. För jag är din medtjänare och dina bröders profeternas och deras som bevarar skriftens [bokens] ord. Det är Gud du skall tillbe.
 
Vi finne 10 Guds bud i 2 Mos 20 och vi läser där i början.
 
2 Mos 20:2.  Jag Jesus [Jashve, han som är] är din Gud, som förde dig från Egyptens* [från nödens] land, från slavarnas [gärningarnas] plats [hus]. {*Egypten = Misraim [Egypten, de två befästningarna, gränserna, från nöden, från ångesten]}
2 Mos 20:3. Ingen annan Gud skall någonsin finnas inför dig [i din närvaro].
 
Jesus är vår Gud och ingen annan. Och det är han vi ska dyrka och hålla oss till.
 
Och vi finner också det här i Rom 10:
 
Rom 10:13. För var och en som ropar på [påkallar] det namnet Jesus [Herren, Jashve] han kommer ju att bli frälst [räddad].
 
Och i Fil 2:
 
Fil 2:10.  För i namnet Jesus ska alla knän böja sig, i himlen och på jorden och i underjorden [helvetet].
Fil 2:11.  Och varje tunga ska bekänna [erkänna, fullständigt bejaka] Messias [Kristus, Den smorde] Herren [Jashve, Jesus] Jesus [Frälsaren], Gud Fadern till ära.
 
Det är viktigt att vi håller oss till Jesus. Att det är honom vi ropar till och hämtar vår kraft från. Jesus är vår Gud och när vi har honom behöver vi ingen annan. Ja vi ska inte ha någon annan för då blir det fel. Det kan vi se i Sverige där man lyfte upp Socialismen och idag har den totalt tagit över.
 
 
Karl Håkan
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar