torsdag 10 december 2020

Frälsningen 35, Jesu ljus tar aldrig slut

 

Frälsningen 35,
Jesu ljus tar aldrig slut


Guds rike med Jesus som kung kommer att bestå för Evigt, ja i Evigheters evigheter. Jesu ljus är strakt och avslöjar allt. I det ljuset får vi leve i Jesu försoning, för inget annat fungerar i det starka ljuset.
 
Upp 22:5. Och där skall inte vara natt. Och de har inte behov av någon lampa eller solens ljus, för Jesus [Herren] Gud lyser över [på, åt] dem och de skall regera i evigheters evigheter.
 
I Upp 16 kan vi läsa om Solens ljus som är så starkt att det bränner människorna och det är en beskrivning av det vi har nu. Sanningens ljus är så starkt i dagens samhälle att fuskare inte tål det. Att lögnarna blir avslöjade.
 
Och i enlighet med Bibelordet kan vi se hur dagens människa inte tål det här. Och vi ser också hur man talar illa om Jesus idag. Massmedia domineras helt av dessa lögner och detta förtal av Jesus.
 
Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.
 
Och vi ser i den 5:e skålen ännu tydligare hur Censur har kommit in och vi på nytt börjar leva i mörker. Precis som det är idag. Ja Självcensur har införts där man som privat person blir dömd om man säger saker som inte faller vänstern på läppen.
 
Upp 16:10 Och den 5:e ängeln [budbäraren] tömmer sin skål på vilddjurets tron och följden blir att hans rike förmörkades och de bet sönder sina tungor [bet fast sina tungor, lade tand för tunga] av våndan [slitet, lidandet, det hårda arbetet].
Upp 16:11 Och de förtalar [smädar] då himmelens Gud på grund av sina våndor [jobbigheter, lidanden] och på grund av sina varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] och vänder inte om från [ångrar inte, omprövar inte] sina gärningar [handlande, slit].
 
Och här är vi alltså idag. Men i Guds rike ska det råda sanning. En så stark sanning att alla lögner blir avslöjade. Och det går i Guds stad för där finns den totala förlåtelsen, för utan denna totala förlåtelse i Jesus går det inte att behaga Gud.
 
Och det här som vi läser i Upp 22:5 ska komma efter det vi har idag, Guds rike ska ta över med Guds ljus i stället för det mörker som råder nu och det ska sedan vara i Evigheters Evigheter.
 
Karl Håkan

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar