söndag 6 december 2020

Frälsningen 31, Guds välsignelse är som en flod

 

Frälsningen 31,
Guds välsignelse är som en flod
 

Guds välsignelse är ren och klar. Den är något vi alla behöver. Och den kommer från Guds och Lammets tron.
 
Upp 22:1. Och han visar mig en ren flod, med livets vatten, skinande [klart] som kristall, som kommer från Guds och Lammets tron.
 
I Dopet får vi alla doppa oss i detta livgivande rena vatten och stå upp som en ny skapelse. En frälst skapelse. En Skapelse i Jesus.
 
Och precis som vi möter detta livgivande rena vatten här i Uppenbarelseboken, alltså Bibelns sista kapitel. Så möter vi det också i Bibelns näst första kapitel.
 
1 mos 2:10 Och en flod strömmar ut från Eden för att bevattna trädgården, och från den platsen delar den sig och blir 4:a huvuddelar.
1 mos 2:11 Namnet på den första är Pison [spridande] och den omger hela Havilas [cirkulär] land, där är platsen för guld.
1 mos 2:12 Och landets guld är gott, där är bdelliumharts och pärlstenar.
1 mos 2:13 Och namnet på den 2:a floden är Gihon [ström], den omger hela landet Kus [Etiopien].
1 mos 2:14 Och namnet på den 3:e floden är Tigris [Hidekel] och den flyter öster om Assyrien, och den 4:e floden är Eufrat.
 
Lustgården bevattnades med denna flod och det flyter vidare ut och där är Guld och ädelstenar. Guds välsignelse är fantastiskt och som vanligt i de här sammanhangen så hänger inte riktigt beskrivningen med hur fantastiskt det egentligen är.
 
Guds välsignelse skapar ett fantastiskt landskap och det är därför som vi har haft det fantastiskt i Sverige, intill nu när vi har slängt ut Jesus och därmed stoppat välsignelsefloderna, låtit dem torka ut. Och idag har eländet och ondskan kommit i stället i vårt land.
 
Men när Gud har kommit dit han vill med människorna ska alltså Livets flod flyta igen.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar