fredag 11 december 2020

Frälsningen 36, Guds ord är sant och profetiskt

 

Frälsningen 36,
Guds ord är sant och profetiskt
 

Bibeln är en profetisk bok som talar om hur Gud ska frälsa världen. Redan i 1 Mos 1 hittar vi den första profetian i Bibeln där Gud redan från början ritar upp de stora linjerna i hur hans Frälsning av mänskligheten ska gå till.
 
Och idag 3500 år efter det att det skrevs kan vi alltså konstatera att det har blivit så och vi väntar på de sista stegen. Guds skapelse av Människan till sin avbild.
 
Upp 22:6. Och han säger till mig: Dessa ord är tillförlitliga och sanna, och Jesus [Herren] de heliga profeternas Gud, sänder sina änglar [budbärare] för att visa sina tjänare det som snart skall ske [är nödvändigt att ske utan fördröjning].
 
Guds skapelse av människan till sin avbild kommer att ske när Bröllopet sker, När mannen och kvinnan som Gud skapade i 1 Mos 1 kommer i verkligheten och liksom i Guds profetia styr över allt och alla.
 
Och det är det tillståndet, när Gud skapat människan, som vi läser om här nu i Upp 21 och 22 som vi just nu går igenom. Och att det här sista steget också kommer kan vi vara förvissade om eftersom alla de tidigare stegen har fullföljts precis som Profetian här i 1 Mos 1 säger.
 
1 Mos 1:26 Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
1 Mos 1:27 Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.
 
Här kan man se något mycket intressant nämligen att det var Jesus, mannen, som blev i överenstämmelse med Gud. Han blev vår Gud, och sedan så förenades han med kvinnan, alltså församlingen som i och med det fick del av Jesu fullhet, hans Gudomlighet genom nåd.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar