söndag 20 december 2020

Frälsningen 45, Som Kristna ser vi tiden

 

Frälsningen 45,
Som Kristna ser vi tiden
 

Jesus låter oss se var vi är i tiden. När ändens tid är på gång ska vi se det. Jesus vill det, han har talat om hur det kommer att bli, därför är vi inte blinda.
 
Jesu ljus kommer att lysa så man ser det, t o m innan han kommer.
 
Upp 22:16. Jag Jesus har sänt [sänder] min ängel [sändebud] för att vittna om detta för er i församlingen. Jag är Davids rot och stam, den strålande morgon stjärnan.
 
I 2 Pet 1:19 kan vi läsa Petrus syn på det här med Profetian. Det är viktigt att vi tar del av den och därmed ser.
 
2 Pet 1:19. Och vi har det profetiska ordet ännu säkrare [kraftfullare, fastare], något ni gör väl i att ge akt på, liksom en skinande lampa som skiner på ett mörkt ställe, tills dagen börjar skina och morgonstjärnan kan gå upp i era hjärtan [sinnen].
 
Idag är vi på väg in i en tid av förförelse, mörkret sänker sig över vår värld, och då är det ännu viktigare att låta Jesu ljus lysa.
 
Ett av de ord som är viktigt att läsa idag är ordet om Glas havet i Upp 15:2 - 5
 
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].
 
Här ser vi just var vi är idag, Vi är i den tid när hela Jorden är som ett glas hav. Allt syns och vi kan koppla upp oss vart vi vill och vara närvarande via internet. Det här var något helt otänkbart för bara några år sedan och nu är vi där. Och ska vi alltså sjunga Mose och Lammets sång för alla folk ska komma och tillbe inför Jesus för det vi ser det är Jesu rättfärdiga beslut. Det är hans vilja som sker och hans rike kommer att komma.
 
Och att det står just här beror på att i Upp 16 kommer vredesskålarna, den tid som vi ser just nu kommer över oss, ja redan har börjat. Och då ska vi veta att det är Jesus som styr. Det är därför som Gud satt profetian om Glashavet och att Jesus har makten precis före vredesskålarna.
 
Här ser vi alltså hur viktig Profetian är, och med det här för ögonen behöver vi inte undra om Jesus har tappat makten och Ondskan tar över, Nej det vi ser just nu är förberedelserna för Jesu seger, den består just av en tid först med prövningar sedan kommer Jesus.
 
Karl Håkan
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar