onsdag 5 januari 2022

Jesu ord om änden 11, De kommer att lura många

Jesu ord om änden 11,  

De kommer att lura många


 
Lögner och förförelse kommer att drabba och många kommer att luras. Men det gäller att inte låta sig luras,.
 
Ja i Lukas kan vi läsa att det är list och trick som kommer över alla som bor på hela Jordens yta. Precis som, de krafter som vi ser idag som försöker att ta över hela Jorden.
 
Mat 24:9. Då skall de överlämna er [fängsla] till plåga [vedermöda, nöd, rädsla] och de skall döda er och ni skall bli hatade av alla folk [hedningar, raser] på grund av mitt namn.
Mat 24:10. Och de många kommer då göras till anstöt [lockas till synd, snärjas] och de kommer att överlämna [sätta i fängelse] varandra [inbördes] och de kommer att hata [avsky] varandra [inbördes].
Mat 24:11. Och många [stora, ofta] lögnprofeter [falska profeter, oäkta profeter] skall stå upp [vakna] och de kommer att lura [dåra, bedra] många [stora, ofta].
Mat 24:12. Och genom att ogudaktigheten [laglösheten, orättfärdigheten] ökar kommer omsorgen om andra [respekten, kärleken, godheten] att kallna väldigt [hos många].
Mat 24:13. Men den som härdar ut [lider, väntar på] till slutet, han kommer att bli räddad [frälst, helad].
 
 
Mark 13:22. För, falska messias [lögnaktiga kristusgestalter] och lögnprofeter [falska profeter], kommer att dyka upp [uppresas] och de kommer att föra fram [leverera] tecken [under] och mirakel, för att om möjligt vilseleda makten och de utvalda.
Mark 13:23. Men ni, håll ögonen öppna [se, bli varse], se [var medveten, studera]. Jag har i förväg sagt det till er alla.
 
 
Luk 21:34. Och sköt er så ett ni inte tynger ner [överbelastar] era hjärtan [sinnen] med orgier [fylla] och dryckenskap [förgiftning] och bekymmer [omsorg] som hör till det dagliga livet och plötsligt [omedvetet] är den dagen över er.
Luk 21:35. Det är liksom att bli snärjd [en snara, hålla fast, list, trick] för den kommer över alla som bor på jordens hela yta.
Luk 21:36. Var vakna och be hela tiden så att ni då skall anses ha rätt [värdiga, passande, förtjänta] att slippa allt detta som är planerat att hända och att ni skall få stå intill [framför] människosonen [Adams son].
 
 
Den här dagen av lur och trick kommer plötsligt och den kommer alltså över alla som bor på Jorden. ¨¨
 
Och den verka speciellt inriktad på att komma till de som leder, de som har makten, det kan vi läsa i Markus. Men den kommer också att drabba de utvalda, alltså Judarna och de Kristna och det ser vi idag. Israel är speciellt hårt drabbat och vi ser i många kyrkor hur det budskap som malts in i hela folket get resutlat i våra kyrkor som alltså tar detta medel i Armen.
 
Vi ser hur profetian går i uppfyllelse, vi är där och klarsyntheten i våra kyrkor verkar vara lika med 0 fast Jesus varnade speciellt för att låta sig förföras.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar