tisdag 18 januari 2022

Jesu ord om änden 24, Jesus kommer på himmelens moln

Jesu ord om änden 24, 
Jesus kommer på himmelens moln
 

Efter det som vi skrev om i förra avsnittet där vi sade att Människosonens tecken ska visa sig på himlen, så kommer alltså Jesus själv och han kommer på himmelens moln.
 
Vad betyder det. Ja vi har ju inte kommit dit än, och följaktligen vet vi inte exakt, men när Jesus kommer, vilket är mycket snart, då ska vi förstå det här.
 
Mat 24:30. Och då [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] på [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.
 
Det är en intressant tanke det här att idag vet vi alltså inte exakt hur det kommer att ske men när det sker kommer vi att se att det stämmer med de ord vi läser här.
 
Det finns ett ord till där vi kan läsa om människosonen på molnet och det är i Upp 14:14.
 
Upp 14:14. Och jag ser och se ett vitt [skinande] moln och på molnet sitter en som är lik en människoson, som har en gyllene krona på sitt huvud och i sin hand en skarp skära [lie].
Upp 14:15. Och en annan ängel [budbärare] kommer ut ur templet, och ropar med väldig röst [ljud], till honom som sitter på skyn: Använd skäran [lien] och skörda, för den tiden [timmen] har kommit [infaller] för dig att skörda, eftersom skörden är mogen på jorden.
Upp 14:16. Och han som sitter på molnet använder sin skära [lie] på jorden och jorden skördas [mejas av].
 
Är det här samma händelse. När vi skrev om det  sa vi att här har vi ju Jesus som molntjänst. Och orden i vers 16 går också i uppfyllelse för idag är det runt om i världen en väldig väckelse. Överallt utom här i västvärlden.
 
Och som vi skrivit några gånger så är det kanske så att Jesu kommande är något över tid. Vi får se men till sist är det Jesus som styr och hela världen ska böja sig för honom. Ja alla knän ska böja sig för Jesus.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar