torsdag 13 januari 2022

Jesu ord om änden 19 Israel håller på att återupprättats nu i ändens tid

Jesu ord om änden 19  
Israel håller på att återupprättats nu i ändens tid
 

Det främsta tecknet på att Jesus kommer snart är att Israel har återupprättats idag som Nation, De gjorde det 1948 och 1967 hade de hela det land som Gud lovat dem. Alltså också Gamla Jerusalem
 
Och det första årtalet när Israel fick löfte om att nu kunde de återvända, det var 1917 I samband med Balfour Deklarationen när England hade erövrat det som då kallades Palestina från det Ottomanska riket och Judarna var välkomna att flytta in i landet.
 
Vilket är det som då är det år när hedningarns tider upphör. Ja när man ser verkligheten så ser man att det är en succesiv process och den började alltså 1917 och vi är förmodligen inte framme än.
 
Luk 21:24. Och de skall falla för svärdsegg och de skall bli förda i fångenskap till alla hednafolk [folk, nationer] och Jerusalem kommer att vara sönder trampat av hedningarna [folken, nationerna] tills hedningarnas [folkens, nationernas] tider är fullföljda [uppfyllda, slutförda].
 
Här i Lukas kan vi alltså läsa om att Hedningarna, andra folk än Judarna, ska äga Jerusalem och, man kan se det som, hela Israel, fram till den tid när Israel slutligt blir återupprättat.
 
 
Spm vi skrev tidigare så var det alltså 19’67 som Hela Jerusalem blev Judiskt alltså även Tempelplatsen, det viktigaste.
 
Och vi kan också läsa om hur Jesus när han kommer ska samla Israel till sitt land. Det hittar vi i Mat 24:31.
 
Mat 24:31. Och han kommer att sända sina budbärare [änglar] med basunens [trumpetens, (kommer från:) vågor] väldiga [stora] ljud och de kommer att samla de utvalda från de fyra väderstrecken [vindarna] från himlens ena ände till den andra [så att det sträcker sig till och är också från den andra delen av den].
Mat 24:32. Och lär av jämförelsen [liknelsen] med fikonträdet, när grenarna blir mjuka och bladen slår ut, vet ni att sommaren redan är nära.
Mat 24:33. Och på samma vis, när ni då ser allt detta, då vet ni [förstår, blir säkra] att han är nära och vid dörren.
 
Här läser vi om Fikonträdet och det är enfiligt många en symbol på Israel och att Fiukonträdet slår ut betyder just att Israel på nytt börjar fungera som Nation och då står Jesus för dörren. Det är nu alltså.
 
 
Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.
 
Och här i Upp 14:1 får vi läsa en profetia om när Israel, de med Faderns namn på sina pannor, stod på Tempelberget, berget Sion och Jesus, alltså Lammet var med dem. Det var 1967 och det var när det Tvåhornade vilddjuret (Upp 13:11), alltså USA och Sovjet regerade världen.
 
Det är alltid lika fascinerande att läsa profetian och se hur exakt den går i uppfyllelse.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar