måndag 24 januari 2022

Jesu ord om änden 30 , Som på Noas dagar

Jesu ord om änden 30 , 
Som på Noas dagar
 

På Noas tid levde folk som vanligt, Ingen förstod vad som skulle hända. De vardagliga händelserna tog över och fyllde dagen.
 
Och så är det idag, Idag är det också de vardagliga händelserna som dominerar folks liv. Tanken på Jesus och Gud finns knappt alls idag, och från det officiella samhället är Jesus’ helt borttagen.
 
Mat 24:37. Och det kommer att bli precis som Noas [det upphör, vila, bo, den som leder, han som lämnades ensam kvar] dagar, också vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:38. För på samma sätt som det var i de dagarna före floden, de äter och de dricker och de gifter sig och de blir bortgifta, tills den dagen då Noa går in i arken.
Mat 24:39. Och de förstår inget när översvämningen då kommer och tar bort alla, så kommer det att vara också när Människosonen [Adams son] kommer [är på gång, är i vardande].
 
Luk 21:34. Och sköt er så ett ni inte tynger ner [överbelastar] era hjärtan [sinnen] med orgier [fylla] och dryckenskap [förgiftning] och bekymmer [omsorg] som hör till det dagliga livet och plötsligt [omedvetet] är den dagen över er.
Luk 21:35. Det är liksom att bli snärjd [en snara, hålla fast, list, trick] för den kommer över alla som bor på jordens hela yta.
 
Vi har alltså kommit tillbaka till Noas dagar, Gud är borta igen och ingen ser vad som är på gång.
 
Det är just det här Jesus varnar för, den sömnighet som finns i dagens samhälle där alla stressar runt med vardagshändelserna och inte har tid för Jesus, inte har tid för Gud, för det är nu han ska komma, och den vanliga människan är inte beredd.
 
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar