fredag 14 januari 2022

Jesu ord om änden 20 När Jesus kommer ska alla se det


Jesu ord om änden 20  
När Jesus kommer ska alla se det

 
Det här är ett intressant Bibelord eftersom de ställer hela påståendet om uppryckelsen på huvudet. När Jesus kommer då ska alla se det. Då kan det inte ske i det fördolda utan då måste det ske öppet, alla ska ju se det.
 
Det är också intressant att här står om Blixten för blixten är det närmaste Radio och TV sändningar man kunde komma på den tiden. Blixten är ett fenomen som sänder starka elektromagnetiska vågor, Alltså det som används för Radio och TV.
 
Mat 24:26. Om de alltså säger till er: Se han är i öknen, gå inte ut dit. Se han är i de inre rummen [de privata rummen], tro det inte.
Mat 24:27. För precis som blixten utgår från öster och skiner ända till väster, så kommer det att också bli vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:28. För det är istället så att där den livlösa kroppen [liket] är där samlas örnarna [gamarna, rovfåglarna] (jfr aetos=örn, aer =luft=> ande, andar).
 
Är det här alltså inte bara en profetia om att när Jesus kommer ska alla se det utan också att när Jesus kommer då ska man använda Radio och TV.
 
Det är ju en fråga som har plågat Kristenheten i många år tidigare, hur i all världen skulle alla kunna se när Jesus kom. Men idag förstår vi det för det ska naturligtvis komma på TV. Och på så vis får alla se det
 
Så har har vi åter igen den intressanta synpunkten att när en profetia går i uppfyllelse då kan man klart se att det spm såtr där stämmer. Medan innan kan profetiorna ofta vara svåra att förstå hur de ska äga rum.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar