tisdag 11 januari 2022

Jesu ord om änden 17 Tiden ska förkortas

Jesu ord om änden 17   
Tiden ska förkortas


Tiden ska förkortas och det är viktigt för det kommer att bli så hemskt att ingen skulle ha överlevet om tiden inte hade förkortats.
 
Vi har tidigare på den här bloggen pekat ut 2023 och sagt att kanske kommer Jesus då och vi är snart där. Kommer alltså Jesus att komma tidigare därför att det kommer att bli så hemskt nu så Gud måste korta tiden. Eller är 2023 redan den kortade tiden.  Ja vi får se vad som händer.
 
Som vanligt ska man inte vara för säker när man läser profetior och talar om vad som ska komma. Det är Gud som vet och det är han som kommer att göra det hela och som vi skrev i förra avsnittet, det gäller att vara vaken.
 
Mat 24:21. För då kommer det att bli en väldig vedermöda [prövning, nöd], som inte varit sedan värdens början intill denna tid inte heller någonsin må komma.
Mat 24:22. Och om inte de dagarna då blir förkortade, blir kanske inte några människor [kött, varelser] räddade. Men på grund av de utvalda skall de dagarna förkortas.
Mat 24:23. Om då någon säger till er: Se här är Messias [Kristus, Den smorde], skall ni inte tro det.
 
Mark 13:19. För i de dagarna kommer det att vara en vedermöda [prövning, nöd] en sådan som inte varit sedan skapelsens början och du inte upplevt från när Gud skapade, intill nu och som aldrig någonsin mera kommer att hända.
Mark 13:20. Och om inte Jesus [ Herren, Jashve] då avkortar [minskar ner, beskär] de dagarna, räddas [läks, görs bra] överhuvudtaget inte några människor [kött, varelser], men på grund av de utvalda, som han utvalt, avkortar [minskar ner, beskär] han de dagarna
 
Mark 13:21. Och om då någon säger till er: Se här är Messias [Kristus] och se där. Då skall du inte tro det.
 
Både med stöd av berättelsen om Noa och med stöd av Dan 12 och Ps 123, har vi tidigare pekat ut år 2023 som ett intressant år då kanske Jesus kommer men här har vi alltså en helt annan och viktig synpunkt och det är att tider ska förkortas. Det betyder att Jesus kan komma tidigare eller finns det här med redan i Profetian och att det år, alltså 2023, som nämns är det som gäller.
 
Vi som lever nu kommer snart att få se, för just nu är vi inne i ändetiden. Det är de flesta vakna kristna överens om. Och Jesus kan komma när som helst.
 
Det vi ser idag är de injektioner som man hör om och som enligt vissa t o m påstås vara till för att utrota större delen av mänskligheten. Ja när man ser det då förstår man att Jesus inte kan vänta för då finns snart inga människor kvar.
 
Vi ser också hur oron trappas upp och vi har Ukraina där oron stiger, och vi har Kina och Taiwan där oron också stiger.
 
Vem ver hur lång tid vi har kvar innan allt år borta. Gud vet och han kommer alltså att rädda oss och Israel innan allt är för sent. Det är det som står i de här två Bibelorden.
 
 
Karl Håkan
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar