lördag 29 januari 2022

Jesu ord om änden 35, Den gode tjänaren blir satt över allt

Jesu ord om änden 35, 
Den gode tjänaren blir satt över allt
 

Man ska sköta sig och göra det Jesus vill, Och då kommer Jesus att sätta en över allt han äger. Ja så står det och vad det innebär i praktivken kan man kanske se när man läser Upp 20:4 som handlar om 1000 års riket. Alltså tiden efter det Jesus kommit.
 
Mat 24:45. Förstår du, varför man skall vara den pålitlige och kloke tjänaren som då tjänar sin herre med omsorg och ger föda till de andra i tid.
Mat 24:46. Välsignad är den tjänare [slav] som då hans herre kommer, finner att de gör på det viset.
Mat 24:47. Med visshet säger jag er att han kommer att sätta honom över all sin egendom.
Mat 24:48. Och om han då, som den onde tjänaren [slaven] säger i sitt hjärta: Min herre låter tiden gå med att komma.
Mat 24:49. Så att han då vill vara furste och slår medtjänarna och äter och dricker med de druckna.
Mat 24:50. Tjänarens herre kommer då att komma på en dag och en timme som han inte väntar och som han inte får veta [känner till].
Mat 24:51. Och han kommer att hugga ner [piska fler gånger] honom och kommer att ge honom hans del bland bluffmakare och där kommer att vara jämmer [gråt] och sammanbitet [skallrande av tänder, tandagnisslan, bita sig fast].
 
Och när vi läser Upp 20:4 så ser vi där vad Jesus menar.
 
Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
 
Det är de som har spridit Jesu vittnesbörd oavsett vad det kostar som kommer att styra den kommande världen tillsammans med Jesus. Det är de som ska sitta på tronerna.
 
Det är alltså viktigt att vi följer Jesu vilja och ord för då väntar väldigt intressanta uppgifter i den kommande tiden.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar