onsdag 12 januari 2022

Jesu ord om änden 18 Evangelium måste först predikas för alla folk

Jesu ord om änden 18  
Evangelium måste först predikas för alla folk
 

Här har vi ett ord som klart pekar på vår tid. Idag har Evangelium nått alla länder. Vi har Evangelium både på satellit och på Internet. Och det betyder att Evangelium når ut överallt.

Mark 13:10. Och evangeliet [det goda budskapet] måste först predikas [proklameras, förkunnas] för alla nationer [folk, hedningar].
 
Aldrig tidigare har vi haft sådana redskap att nå ut som vi har idag. Och idag har vi alltså ha nått det tillstånd som Jesus talar om.
 
I Upp 14:6 - 7 kan vi läsa om TV satelliterna som flyger högst på himlen och som sprider Jesu Evangelium till alla folk. Vi har nu haft dem ett antal år och dä är det här ordet uppfyllt.
 
Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.
 
Och i Upp 14:14 - 16 kan vi läsa om Jesus på molnet, alltså Jesus som molntjänst som man säger idag.  Och om den väckelse som vi har idag i många länder.  Tänk Jesus kände till begreppet molntjänst redan när Uppenbarelseboken skrevs.
 
Upp 14:14. Och jag ser och se ett vitt [skinande] moln och på molnet sitter en som är lik en människoson, som har en gyllene krona på sitt huvud och i sin hand en skarp skära [lie].
Upp 14:15. Och en annan ängel [budbärare] kommer ut ur templet, och ropar med väldig röst [ljud], till honom som sitter på skyn: Använd skäran [lien] och skörda, för den tiden [timmen] har kommit [infaller] för dig att skörda, eftersom skörden är mogen på jorden.
Upp 14:16. Och han som sitter på molnet använder sin skära [lie] på jorden och jorden skördas [mejas av].
 
Här kan vi alltså läsa om flera tecken som visar att vi är i den sista tiden och att Jesu ord är uppfyllt och snart kommer Jesus.
 
Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar