fredag 21 januari 2022

Jesu ord om änden 27, Himmelen och Jorden ska förgås, men Guds vilja gäller alltid

Jesu ord om änden 27, 
Himmelen och Jorden ska förgås, men Guds vilja gäller alltid
 

Vad pratar Jesus om här i Mat 24:35 - 36. Ja idag vet vi att Jorden ska förgås, Vetenskapsmännen har räknat ut att om 3-4 miljarder år kommer Solens bränsle av väte att ta slut och Solen kommer att expandera och förbränna Jorden totalt.
 
Är det, det Jesus pratar om för ingen vet exakt när det ska äga rum.
 
Mat 24:35. Himmelen och Jorden [värden] de kommer att vara förbipasserade [passera, förgås] men mina ord kommer aldrig någonsin att vara passé [har ingen ende, kommer aldrig någonsin att vara förbipasserade].
Mat 24:36. Och om den dagen och den timmen [stunden] vet ingen, inte ens änglarna [budbärarna] i himlen [skyn], ingen utan bara min fader [far].
 
Mark 13:31. Himmelen och Jorden [värden] de kommer att vara förbipasserade [passera, förgås] men mina ord kommer aldrig någonsin att vara passé [har ingen ende, kommer aldrig någonsin att vara förbipasserade].
Mark 13:32. Och om den dagen och den timmen [stunden] vet ingen, inte ens änglarna [budbärarna] i himlen [skyn], inte heller sonen, ingen utom [om inte] fadern [far].
 
Luk 21:33. Himmelen och Jorden [världen] de kommer att vara förbipasserade [passera, förgås] men mina ord kommer aldrig någonsin att vara passé [har ingen ende, kommer aldrig någonsin att vara förbipasserade].
 
3 – 4 miljarder år är en för oss helt ofattbar tid. Kommer människorna att vara människor ens då. Ja vad som händer är helt ofattbart pgr tiden.
 
Går vi bakåt i tiden kommer vi ju till Jordens tillblivelse. Och då inser man det omöjliga att veta hur det blir.
 
Men ser man den tid vi nu lever i så är ju det här helt ointressant, nu lever vi i en tid när Jesus kommer snart och då kommer en helt annan tid.
 
Karl Håkan
 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar