söndag 9 januari 2022

Jesu ord om änden 15, Be

Jesu ord om änden 15,   
Be

 
Vad är då Jesu lösning på det här. Vad ska vi göra enligt Bibeln. Ja vi hittar ordet i  Mark 13:33 och i Luk 21:36. Jesus uppmanar oss att Be och att vara vakna. Och sättet vi ber på är inte definierat utan det är just att Be.
 
Och att vara vakna innebär att se vad som händer. Att lyssna läsa nyheter och från olika håll, även från alternativa källor. Och det är något som behövs idag när SVT och Main stream media är så fulla av lögner och propaganda.
 
Mark 13:32. Och om den dagen och den timmen [stunden] vet ingen, inte ens änglarna [budbärarna] i himlen [skyn], inte heller sonen, ingen utom [om inte] fadern [far].
Mark 13:33. Se, var vakna [vaka] och be, för ni vet inte när det är tid.
 
 
Luk 21:36. Var vakna och be hela tiden så att ni då skall anses ha rätt [värdiga, passande, förtjänta] att slippa allt detta som är planerat att hända och att ni skall få stå intill [framför] människosonen [Adams son].
 
Det finns många idag som hävdar att det är viktigt hur vi ber. Det finns de som säger att man ska be på knä för att det ska ha effekt. Och det finns de som säger att man ska be minst 7 minuter vajre dag etc. Men här står inget av det. Nej det viktigaste är just att man ber.
 
Det finns också de som säger att man ska fasta och be och att det har speciell kraft, men här står inte heller det och lyssnar man på Jesus säger han att när jag är hos dem ska de inte fasta. Och Jesus är hos oss när vi ber och då behöver vi inte Fasta. Det Jesus vill ha det är hjärtats samtal med honom. En total överlåtelse. Den öppna dialogen där vi både ber och lyssnar. Och vi får där citera orden till församlingarna i Uppenbarelseboken: Den som har öron han hör vad Andens säger till församlingarna.
 
Det är alltså en bön vi ska ha i denna tid att vi har öron och hör Jesu ord.
 
Vi lever just nu i en svår tid. Men med Jesus med oss har vi seger och med de andliga öronen och ögonen öppna kan vi gå stadigt på hans väg.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar