lördag 2 september 2017

Ändetiden 187,
Judarna ska bestå



Israel ska bestå, Ja Judarna ska leva vidare i sitt land och i sin stad Jerusalem. Och Jesus ska bli deras frälsare som renar dem och stannar hos dem.

Joel 3:20 (4:20).  Och Juda [firad, prisad, vördad, dyrkad] skall bestå [bo, sitta] i evighet och Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] till släkte efter släkte.
Joel 3:21 (4:21).  Och jag gör deras blod rent, det som inte var rent, och Jesus [Jashve] stannar [bor] på Sion [monument, pelare, öken, torr plast].


Men en sak kan vi konstatera med säkerhet och det är att Judarna, Israels folk skall bestå Guds eget folk och de som tror på Jesus och lever i det tillstånd som beskrivs i Upp 21, lever i den heliga staden det nya Jerusalem.

Och Jesu försoning skall verka på Israel och på dem som tagit emot Jesus och lever i det tillstånd som står om i Upp 21. De skall vara rena i Jesu blod, och Jesus skall var hos dem, det här är något som skall gälla framöver i evighet.


Redan i 1 Mos 4 möter vi guds ord att Judarna ska bestå. Profetian om Kain och Abel är en profetia på Judarna och Jesus. Och som Judarna dödade Jesus så dödade Kain Abel. Och som Judarna blev fördrivna för det de gjort så blev också Kain utdriven från sitt land.

Men Gud gav honom ett tecken så att man inte skulle döda honom. Det kan vill läsa i 1 Mos 4:15.

1 mos 4:15 Och Jashve sade till honom: Det är ordnat för alla som dödar Kain skall bli sjufalt hämnade, och Jashve satte ett tecken så att de inte skulle slå ihjäl honom.

Det är alltså intressant att se att redan här i det 4:e kapitlet i Bibeln slår Gud fast att Judarna ska överleva. Och det vet vi att de gjort trotts förföljelsen.

Och nu är de tillbaka i sitt land och Gud fortsätter att uppfylla sina löften och försvara dem, och här i Joel 3:20 kan vi alltså läsa att även nu gäller löftet, och Judarna ska få bo i Jerusalem allt framgent.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar