torsdag 28 september 2017

Ändetiden 213,
Summering,
Jesus kommer



Jesus kommer, det är en av de saker som är mest omtalad i bibeln. Det finns mängder av profetior om det, och här har vi tagit med några av de artiklar som talar just om att Jesus kommer och hur det ska vara då.











Det kommer att vara en fantastisk händelse. Helt unik i världshistorien. Och det märklig är att vi redan lever i en tid som är unik i världshistorien. Redan har vi en hel massa saker omkring oss, som datorer, mobiltelefoner, billar, flygplan, elektriskt ljus, rinnande vatten, etc, saker som skulle var helt otänkbart för ett antal år sedan.

Och jag tror att också i det här ligger ett finger som pekar på Jesus, det är han som ska komma och han är redan verksam i allt detta fantastiska som har kommit i vår tid.

Och om det redan nu innan han har kommit har blivit så fantastiskt, hur ska det inte bli då när han kommer.

Ja det är t o m så att ska världen har glädje av allt detta fantastiska som vi har idag, då måste vi ha Jesus, annars blir det fel och allt det fantastiska vänds i ond-skap. Och nu kommer han alltså mycket snart.

För att ytterligare understryka detta fantastiska som ligger i Jesu kommande så har jag här tagit med Upp 19:11 – 20:2 som talar just om tiden när Jesus kommer och det som då ska hända.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.
Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.
Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].
Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [sändebud] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.

Här ser vi alltså hur Jesus segrar, han kastar både vilddjuret och den Falske Profeten, alltså Islam i sjön som brinner med Svavel, och Satan fängslas.

Och det är också intressant att i det här sammanhanget läsa Joh 3:16 – 17, för där får vi se att hela meningen med Jesus, hans offer och hans seger är att frälsa världen. Och det är alltså det han till sist ska göra i sin helhet.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.


Karl Håkan

PS: Här är de ämnen som vi behandlat hittills i summeringarna.

- Israels förskingring
- Hur Guds samlar sitt folk Israel
- Jesus förlåter Israels folk
- Gud fyller Israel med Ande
- Israel möter motstånd från andra folk
- De som gått mot Gud döms och får Guds Verde över sig
- Sol och Måne
- Jordbävningar
- Guds Vredes Vinpress
- Israel är Välsignat och Jesus tar hand om dem
- Jerusalem och Israels land tillhör Israels folk och Jesus
- Guds verk med Israel visar att han finns
- Hedningarna kommer till tro
- Församlingarna
- Vi ser inget uppryckande i Gamla Testamentet i samband med Jesu återkomst
- Jesus lägger sin Ande i allas hjärtan
- Bönens Ande över Israel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar