onsdag 6 september 2017

Ändetiden 191,
Folk är druckna och deras blod rinner


Det är en sorglig bild idag i världen och det är också den bilden vi ser här i Jesaja. Bilden av det druckna folket som blöder. Förblöder till döds, utan att ens fatta det, för de är så druckna och så välgödda.

Jes 63:3.  Jag trampade ensam, och inga av dina människor från folken fanns, och jag har gått fram i min ilska, och jag har trampat ner dem i min vrede, och deras blod [druvsaft] sprutade på mina kläder och alla mina kläder är nersölade [lösköpta].

Jes 63:6. Och folken är välgödda inför mig [Och jag har trampat ner folken i min ilska] och jag har gjort dem druckna i min vrede och jag lät deras blod [sanning, styrka, mål] komma ner på marken [landet, jorden].


Vi är mitt i den här tiden. Vi har ett välstånd idag som vi aldrig haft. Det är en unik tid. Men lika fullt beter sig folk som vore de druckna.  

Och vad värre är de gör galenskap. Det som var liv i våra länder häller de ut, Jesus får inte finnas mer, han som var livet. Ja de liksom häller ut sitt blod, sitt liv, i sin galenskap. Våra länder går under idag, i förvirring och Gudsfrånvändhet.

Men Jesus har makten. Han ska segra. Ja hans rike kommer det får vi tänka på när allt är så hopplöst. När ondskan vinner seger efter seger i våra samhällen. Då får vi tänka på att Jesus kommer snart och han ska segra.

Ordet att blodet rinner på marken kan man se också i en annan tolkning. Marken står ofta för församlingen och Israel. Att blodet rinner på marken blir då att folk till sist ska komma till Guds församling och till stöd för Israel. Och det vet vi ju från andra Bibelversar att så ska det gå till sist. När Jesus kommer och hans seger är ett faktum.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar