tisdag 19 september 2017

Ändetiden 204,
Summering,
Guds Vredes Vinpress


Vi fortsätter summeringen av alla de profetior som vi läst i Gamla testamentet om Israel och ändens tid och vi tar upp olika ämnen och hittills har vi alltså tittat på

- Israels förskingring
- Hur Guds samlar sitt folk Israel
- Jesus förlåter Israels folk
- Gud fyller Israel med Ande
- Israel möter motstånd från andra folk
- De som gått mot Gud döms och får Guds Verde över sig
- Sol och Måne
- Jordbävningar

Och nu kommer nästa ämne: 

Guds Vredes Vinpress

Det här uttrycket möter vi på flera ställen och i lite olika skepnad. Det gemensamma för de här artiklarna är att Gud straffar. Och det är våldsamt. Vi ser det här just nu i Syrien, där Guds Vredes Vinpress trampas.

Vi ser också här att när allt det här är på gång då ska vi som kristna dra oss tillbaka och vänta på att det tar slut.


Vreden











Domens Dal och Vredens Vinpress hör ihop, och därför har vi tagit upp det ämnet här också.

Vi kan också läsa om Vredens Vinpress i Uppenbaralesboken

Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Här ser vi om Vredens Vinpress i Uppenbarelseboken och där ser vi att den ska stå 30 mil från staden. Staden är i det här sammanhanget Jerusalem, Guds stad framför andra. Och c:a 30 mil därifrån ligger Damaskus. Det är alltså det, det talas om här. Det är det vi ser idag i Syrien som är ett bra exempel på Guds vredes Vinpress.

Sedan kan man naturligtvis fråga sig om det bara är där vinpressen trampas idag, och det kan man konstatera att det finns också andra ställen där människor plågas. Och Guds vrede går fram idag över världen på många ställe. Men Syrien är ett av de värsta ställena. Och det verka ju aldrig heller ta slut.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar