måndag 18 september 2017

Män – Vi vinner 
Kvinnor – Vi fostrar
170918



Det är skillnad på män och kvinnor det är de flesta ganska överens om. Men vad är skillnaden.

Män och Kvinnor hade olika uppgifter i Samhället förr. Män skulle försvara byn och Kvinnor föda och fostra upp barnen. Och då blir rollerna ganska givna. Och det är det som format oss som män och kvinnor.

Männens strävan var att vinna varje konflikt så att byn bestod, och Kvinnornas uppgift var att ta hand om barnen och få dem att göra som Mamma säger.


Det lever naturligtvis kvar idag. Och det är kanske det vi ser idag när samhället mer och mer tas över av kvinnor. Då blir det mer och mer samhället som fostrar.

Medan männen i sin roll att vinna var tvungna att samarbeta och ta hänsyn till varandra, i försvaret av byn. Så hade kvinnorna mest fördel av att deras egna barn fick framgång. Och de var därför tvungna att ta kommandot över barnen, fostra och manipulera så att det blev som mamma ville.

Så medan männen har i sig att samarbeta för att tillsammans nå resultat. Så vill kvinnor ensidigt att deras tänk ska var norm, deras tänk ska alla göra, och det är OK att manipulera och luras för att få den andre att göra som man säger.

Vi ser det idag med hastighetsgränserna. Det är ingen som håller, alla körde i 80 på 70 vägen, när jag var ute idag, hela bilkaravanen gick i 80. Varför har man då 70. Jo för att vi ska fostras. Vi ska manipuleras, så att vi gör det samhället anser. Det är inte respekt och ärlighet.

Jag vill ha tillbaka mitt manssamhälle, där man hade respekt för varandra. Där ärlighet var en dygd.


Jesus hjälp oss!! Hjälp oss tillbaka till det ärliga samhället, med respekt för varandra, bort från detta manipulerande samhälle vi har idag.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar