måndag 18 september 2017

Ändetiden 203,
Summering,
Jordbävningar



Vi fortsätter summeringen av alla de profetior som vi läst i Gamla testamentet om Israel och ändens tid och vi tar upp olika ämnen och hittills har vi alltså tittat på

- Israels förskingring
- Hur Guds samlar sitt folk Israel
- Jesus förlåter Israels folk
- Gud fyller Israel med Ande
- Israel möter motstånd från andra folk
- De som gått mot Gud döms och får Guds Verde över sig
- Sol och Måne

Och nu kommer nästa ämne:

Jordbävningar

Begreppet Jordbävningar med betydelsen Andliga Jordbävningar är väldigt intressant för det visar just på vår tid när allt andligt skakar, vänds upp och ner, flyttar på sig. Hela tillvaron förändras, och då gäller det speciellt att ha blicken på Jesus. Gå hans väg i det som skakar.

Här har vi bara en artikel. Men vi ska titta också på en del andra bibelställen i samma ämne.

Jordbävningar


Vi möter det här med Jordbävningar också på andra ställen i bibeln förutom är i Gamla testamentets profetior.

Vi har det t ex i Jesu tal om ändens tid. Han nämner där att Himlens makter ska skaka.

Mat 24:29.  Och strax efter, den tidens [dagarnas] vedermöda [prövningen, nöden] kommer det här, solen mörknar [grumlas] och det sker att månen inte ger från sig sitt ljus och stjärnorna de kommer att falla från himlen [skyn] och himlens makter [krafter] kommer att skakas [bli upprörda, röras upp, rysta, bli störda].

Här ser vi att det står i samma passage, alltså med sol och måne (som vi hade i förra avsnittet) först och sedan skakningar men här är det himlens makter som skakar. Det är alltså en andlig skakning.

Och det är ju det vi ser idag. Alla onda andar och alla främmande religioner är igång, Det är alltså det som ska hända, samtidigt som Sol och Måne, Jesus och hans Församling, som vi skrev i det förra avsnittet mister sitt sken.

Vi har den här typen av händelser också i Uppenbarelseboken i det 6:e Inseglet. Där Solen och Månen också är med.

Upp 6:12. Och jag ser när han öppnar det 6:e sigillet, och se det sker en väldig jordbävning och solen uppträder svart som en sönderfransad säck [i slitet hårigt säck tyg] och månen uppträder som blod [blodsutgjutelse].
Upp 6:13. Och himlens stjärnor faller till jorden, som fikonträdet kastar sina omogna fikon av skakningarna från en väldig storm.
Upp 6:14. Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman, och varje berg och ö flyttas från sin plats.
Upp 6:15. Och jordens styrande [kungar] och makthavarna och de rika och officerarna och de mäktiga och varje slav [tjänare] och varje fri, gömmer sig i grottorna och i bergens klippor.
Upp 6:16. Och de säger till bergen och till klipporna: Fall över oss och göm oss från hans ansikte, han som sitter på tronen, och från lammets vrede.
Upp 6:17. Eftersom hans vredes väldiga dag har kommit och vem kan stå fast.

En vers som är intressant här är att Himlen rullas ihop som en bokrulle och försvinner.

Och det är ju det som händer idag. Idag finns inte den Andliga himlen där uppe längre. Förr såg folk upp och såg för sin inre blick hur Gud satt där och änglarna etc.

Men idag vet vi att där är bara rymden, och stjärnor och Vakuum. Någon Andlig himmel finns inte där.

Och det här gör naturligtvis dagens människor förvirrade. Var är Gud i våra dagar.

Men Gud är och har alltid varit Ande. Och därför Finns Gud på ett annat sätt. Och det är kanske många som har svårt för det här. Att det fysiska inte längre fungerar, men att Gud finns ändå.

Och i samband med det här står det alltså om att Bergen och Öar flyttar på sig och sett i Andligt perspektiv står ju Berg för den fasta tron och öar för lite annorlunda trosuppfattningar, olika andliga sekter.

Och det kommer alltså att ändras. Tron kommer att finnas kvar, men den finns inte som den tidigare varit. Och samma sak med olika kristna sekter. De kommer också att ändras.

Det är alltså det som ligger i den andliga betydelsen av det här med Jordbävning. Vår tro kommer att ändras och det är viktigt att vi då är öppna och tar emot det nya som Jesus vill ge oss. Och inte bara, som det står här, gömmer oss.

Och det ser vi ju att Kyrkorna förändrar sig idag. Men de blir allt för ofta som världen. Och det är inte Guds mening, utan idag måste vi leva i Jesus, höra hans ord, gå Jesu väg. Då blir vi det salt i förruttnelsen som Gud vill ha oss till.

Men då får vi alltså inte bara gömma oss i grottorna och tro att allt är som vanligt, utan det gäller att ha sina Andliga ögon i funktion så vi verkligen går där Gud vill, vare sig världens väg, eller envist hävdar att allt är som vanligt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar