måndag 4 september 2017

Ändetiden 189,
Jesus är människa


Jesus är människa. Det är därför han här i profetian bär människokläder. Och han dog för oss. Det är därför som han är röd, blodets färg. Men han är också Gud, hela universums Gud.

Jes 63:2.  Varför har du människokläder [har du Adams kläder, är dina kläder blodröda] och varför är dina kläder, som hade du trampat i en vinpress.


Jesus var sann människa, men han var också sann Gud.

Vi kan här titta på 1 Mos 1 när Gud gjorde människan.

1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
| <Alt:> Och Gud sade: Vi skall göra Adam [människan, den blodröde] som vår försoning genom vårt blod och de skall regera över det rytande och växande och i det väldiga namnets strålglans och i överflöd och på hela den fasta grunden och över allt sprudlande entusiastiskt liv på den fasta grunden.

Det är intressant att här konstatera att det står att människan var lika Gud och att människan var som Guds blod. Och det som talas om här det är Jesus. Det är han som är den första människan som är lika Gud. Jesus är förstlingen, han har gått vägen och gett offret för oss alla. Sitt blod.

Många som läser det här talar om att en gång var människan Guds like men nu har människan fallit.

Jag ser istället här Jesus som är vår frälsare, och hans offer och hur han här kommer och upprättar sitt rike där vi är en del. Vi är församlingen kvinnan och Jesus är mannen Adam.

Och eftersom det var han som bar alla synder och led straffet, offrade sitt blod, så ser vi här att hans kläder var röda, var blodröda. Som hade han trampat en vinpress.

Ett annat ställe där vi kan läsa om Jesu offer och den seger det gav är i Upp 5.

Upp 5:12. Det är en väldig röst [ljud] som säger: Det slaktade Lammet har rätt [är värdig], att mota kraft och rikedom och visdom och makt och ära och strålglans och välsignelse.
Upp 5:13. Och hela skapelsen, med himlen och jorden och det som är under jorden och på havet, och alla i dem, hör jag, vilka säger: Välsignelsen och lovprisningen och äran [härligheten] och makten, tillhör han som sitter på tronen och lammet, i evigheternas evigheter.

Jesus är lammet som slaktades och här ser vi verkligen vilken seger Jesu offer gav. Han har makten och hela skapelsen säger det.

Och han har välsignelsen. Välsignelsen till oss alla och segern i alla Evighet.

Och vi ser också att kampen är hård mot dem som inte ställer upp. Deras motstånd skall trampas sönder som i en vinpress, och vi är där nu i den tiden.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar