onsdag 31 oktober 2018


Anden i Ändetiden 87,
De tre onda Andarna verkar idag


Många går idag och väntar på Antikrist, men läser man Bibeln så finner man att i den sista tiden så ska det vara 3 onda Andar som verkar.

Alltså inte en person Antikrist utan tre onda Andar, det kan man se när man läser i Bibeln, i Uppenbarelseboken, om Vredesskålarna som är den sista delen av Ändetiden, innan Jesu kommer och segrar.

Vi kan läsa om de här i Upp 16:13 – 16. Där finns de tre Onda Andarna, och de kallas för Ormen, Vilddjuret och Den Falske Profeten.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.
Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].
Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}


Det är intressant det här för det är det här vi ser idag. Det är inte en ond kraft som driver ondskan idag, det är flera.

Och för en Kristen är det förvånande att nu när vi borde gemensamt bjuda maximalt motstånd mot alla dessa krafter som försöker korsa vår tillvaro, då är vi totalt förlamade. Det finns ingen motståndskraft i vår Kyrkor. I stället så kommer mer och mer av världen in i våra Kyrkor och de blir som i världen.

Och här kan vi se Ormen som den av de tre som går in i våra kyrkor och viskar i öronen precis som ormen gjorde med Eva i Första Mosebok. Och Eva är ju en symbol för Församlingen.

Den Andra Anden är Vilddjuret och där ser vi nu hur det utkristalliserar sig en Ond Ande som driver Globalismen. Alla skall tillhöra detta globala rike. Alla gränser ska bort. Det är som de stora rikena, de som Bibeln kallar Vilddjur i Historien som också behärskade länderna i den då kända världen.

Den tredje är Den Falske Profeten, och i den här rollen passar Islam väl in idag med sin oerhörda frammarsch på hela världsarenan. Allt Ifrån FN till Europa.

Och vi ser alltså inte en Antikrist utan tre onda Andar som alla går mot Jesus och hans seger, men vi vet samtidigt att dessa onda andars tid är kort och Jesus kommer att segra. Och som vi läste i Johannes ord om Antikrist så ska det vara flera Antikrist och det är de här, i det här ordet ser vi alltså de tre onda Andarna som är Antikrists andar.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar