torsdag 7 februari 2019


Jesu seger 61,
Den Falske Profeten finns överallt i vår värld



Det är många som förknippar den Falske Profeten med Islam. Och vi ser att den kraft som går fram starkast i världen idag är förutom Socialismen just Islam.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.


Vill vi se mera om hur Gud ser på Islam så kan vi läsa Brevet till Tyatira i Upp 2:18 - 29

Upp 2:18. Och skriv detta till ängeln [budbäraren] i församlingen i Tyatira [fortsatt offer]. Så säger Guds son, han som har ögon som elds flammor och vars fötter liknar skinande koppar [brons]:
Upp 2:19. Jag vet dit slit och kärlek och tjänande och tro och din uthållighet och dina insatser, och de sista fler än de första.
Upp 2:20. Men jag har något mot dig, att du tillåter kvinnan Jesabel [Baals flöde, ö-bon, utsöndrat skräp, svettiga strömmar], hon som säger att hon är profetissa för att undervisa och för att lura mina tjänare att bedriva hor [avgudadyrkan], och att äta avgudaoffer.
Upp 2:21. Och jag ger henne tid att ångra sig från sin otukt [avgudadyrkan] och verkligen omvända sig.
Upp 2:22. Se, jag kastar, henne på sängen, och de som horar med henne in i väldig plåga [nöd, förföljelse], om inte de omvänder sig från sina handlingar.
Upp 2:23. Och hennes barn skall jag krossa och tillintetgöra [döda till döds] och alla församlingarna skall veta att jag är den som granskar njurar och hjärtan och jag skall ge åt er, var och en, efter era gärningar.
Upp 2:24. Men åt er säger jag och åt övriga i Tyatira [fortsatt offer] som inte har samma lära och som inte vet Satans djup som de säger, jag skall inte lägga mera börda på er.
Upp 2:25. Men bevara det du har, tills jag kommer.
Upp 2:26. Och den som segrar och den som bevarar [vaktar, håller] mina gärningar ända till slutet, till honom skall jag ge makt över folken [hedningarna, nationerna, stammarna].
Upp 2:27. Och han skall valla [bestämma över, vara herde för] dem, med en stav av järn, för de saker som är gjorda av lera krossas, som också jag har mottagit från min far.
Upp 2:28. Och jag skall ge honom morgonstjärnan.
Upp 2:29. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna.

Här ser vi några saker som vi känner igen och det är att Församlingen i Tyatira varnas för en profetissa och i Upp 16:13 ovan, talar vi om en profet.

Vi kan också se att den här församlingen skall få morgonstjärnan. Det är tiden precis innan Jesus kommer. Då ska den alltså bli stark och vi ser idag hur Islam går fram.

Vi ser vilken makt Islam kommer att få när vi läser uttrycket ”som lera krossas”. För Islam är våra länder som lergods, som man lätt slår sönder med järnstaven som de fått.

Och det här märker vi dag. Vi är i den västliga världen försvarslösa mot Islam. Vi ser hur FN mer och mer styrs av Islam och tar beslut som går Islams väg. Vi ser hur Europa mer och mer blir uppfyllt av Islam.

Och vi kan se hur Islams vilja att utplåna Israel mer och mer sprider sig. Så när vi ser det vi ser idag så verkar tolkningen att den Falske Profeten är Islam som rimlig.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar