onsdag 13 februari 2019


Jesu seger 67,
I Jesu värld finns nationer med gränser


Vi har också att annat ord om när Jesus kommer och där talas de i stället om att han ska sitta på sin tron och döma nationerna och sätta ut deras gränser.

Mat 25:31. Och när Människosonen [Adams son] då kommer i sin glans [ära, härlighet], och alla de heliga budbärarna [änglarna] med honom, då skall han sitta på sin härlighets [ära, glans] tron.
Mat 25:32. Och han kommer att samla till sig alla nationer [folkslag, hednafolk] och han kommer att skilja dem genom gränser [skilja ut dem] från varandra som herden skiljer [skiljer ut] fåren från getterna genom gränser.


Här ser vi inte heller något uppryckande utan att Jesus i stället är den som ska styra världen och det är intressant att notera att för Jesus är gränserna viktiga.

Idag talas det om Globalism. Hela världen ska vara ett, och det är det Vilddjuret vill. Liksom alla Vilddjuren genom tiderna arbetat för, att underlägga sig hela världen. Vi har Babylon, Romarriket etc.

Men i Jesu värld ska det alltså vara gränser. Och Jesus skiljer länder med olika beteende. Och de som gör rätt får vara med de andra får gå till ett evigt straff.

Mat 25:33. Och han kommer verkligen att ställa [etablera] dem, fåren ut åt höger sida och getterna ut åt vänster sida.
Mat 25:34. Då kommer kungen [herren] att säga till de på hans högra sida: Kom hit, de som är välsignade genom min fader, ärv nu det kungadöme som gjorts redo åt er från värdens [universums] grundläggning [fundament].

Mat 25:41. Då kommer han också att säg till de som är på vänster sida: Gå bort från mig ni förbannade, till den eviga eld som har gjorts färdig till djävulen och hans budbärare [änglar].

Jesus kommer snart och då gäller det att vi som land, som nation gjort rätt. Och vad är det vi ska göra. Ja det ska vi titta på i nästa avsnitt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar