torsdag 14 februari 2019


Jesu seger 68,
Det är hur vi hanterar Judarna och Israel som avgör vår Nations Framtid


Jesus skiljer på Fåren och Getterna. Alltså Nationer som gjort rätt och de som gjort fel, och det är hur vi hanterar Judarna och Israel som är utslagsgivande.

Mat 25:33. Och han kommer verkligen att ställa [etablera] dem, fåren ut åt höger sida och getterna ut åt vänster sida.
Mat 25:34. Då kommer kungen [herren] att säga till de på hans högra sida: Kom hit, de som är välsignade genom min fader, ärv nu det kungadöme som gjorts redo åt er från värdens [universums] grundläggning [fundament].

Mat 25:41. Då kommer han också att säg till de som är på vänster sida: Gå bort från mig ni förbannade, till den eviga eld som har gjorts färdig till djävulen och hans budbärare [änglar].


Här ser vi alltså att vissa, alltså fåren, får vara med, medan Getterna får gå till det eviga straffet. Och man frågar sig vad som är kriteriet, och det ser vi i Mat 25:40. Det vi gjort för Jesu bröder, det är det som är utslagsgivande.

Mat 25:40. Och kungen [regenten] svarar dem då, han säger till dem: Jag säger er, allt ni gör för dessa mina minsta [obetydligaste] bröder, det gör ni för mig.

Och vilka var nu Jesu bröder. Jo det är Judarna. Så som vi hanterar Judarna är alltså det som avgör hur det ska gå för vårt land.

Traditionellt har den här versen tolkats med tyngpunktern på Minsta, och man ser alla som har det svårt som dem vi ska hjälpa, och det är naturligtvis också en sanning, att vi ska hjälpa dem som har det svårt.

Men med fokus på Bröder ser vi just Judarna, och idag flyttar Judarna hem, och de är förlåtna och de har fått sitt land, Israel. När Gud har förlåtit och gett dem deras land, då är det viktigt att vi gör samma sak, att också vi förlåter och välsignar att de får sitt land. Och det är det Jesus säger här, och:

Grunden för Jesu dom över vår Nation är: Hur vi som Nation hanterar Judarna och Israel idag.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar