tisdag 19 februari 2019


Jesu seger 73,
Den så kallade Västbanken



Också det vi idag kallar för Västbanken finns här i Bibeln och i samma sammanhang. Där möter vi de platser som de som kallar sig Palestinier fick att styra över i Osloavtalet. Detta som i Bibeln kallas för Israels Berg.

Hes 39:14 Och man skall alltid skilja motståndare [bråkmakare, de som vill dela] i landet, motståndarnas gravar är markerade på markens [landets, jordens] yta, de söker för att till slut rena den på nytt 7 gånger [i 7 månader].
Hes 39:15 Och de går över motståndarna i landet och märker ut människo- [Adams] ben [styrka, krafter] och bygger vid dess sida ett tecken intill hans grav, gravarna hör till Hamongog.
Hes 39:16 Och det är också namnet på en stad, Hamona [hennes tumult, hennes hop], och landet renas.


Och här kan vi läsa om hur Gravar markeras precis som vi idag har områden norr och söder om Jerusalem som är avsatta för Israels fiender och där de har en viss form av självstyre idag.

Och precis som det var med Gaza remsan och det som kallades Hamongog, så var det Gogs grav.

Och de här platserna som man markerar i det som idag kallas Västbanken är följaktligen också betecknat som Gravar här. För Gud är Israels fiender som döda. Och Gud kommer att besegra dem.

Och vi ser också att dessa andra platser hör ihop med Hamongog och alltså Gaza remsan precis som det är idag.

Det är frapperande hur i detalj Gud har talat om sakerna långt innan de äger rum.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar