måndag 11 februari 2019


Jesu seger 65,
Uppryckandet finns inte med i orden om Jesu kommande här



Det är många som talar om uppryckandet, och man säger att när Jesus kommer, då skall han ta med de sina och så ska vi försvinna till Jesus i ett ögonblick.

Men här i versen står bara att vi ska vara vakna. Men vad som ska hända står inte.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].


Det finns flera ord som handlar om Jesu kommande i Bibeln och i dem talas det också om att vi ska vara vakna. Men något uppryckande hittar vi inte där heller.

Vi har t ex i ordet om de 10 jungfrurna, och där ser vi att de förståndiga som hade olja det gick in till bröllopet, och de andra de fick stanna utanför, och det finns inget om uppryckande utan i stället att de gick in till bröllopet, och även här ser vi att vi ska vara vakna, vi vet inte när Brudgummen Jesus kommer.

Mat 25:10. Och de går då bort själva för att handla, då kommer brudgummen och de som är redo de går då med honom till vigslarna och dörren låses.
Mat 25:11. Men senare kommer också de övriga jungfrurna och säger: Jesus [Herre, Jashve], Jesus [Herre, Jashve], öppna då nu för oss.
Mat 25:12. Men han svarar då och säger: Jag säger till er definitivt [med säkerhet], jag känner inte till [förstår inte] er.
Mat 25:13. Var vakna [vakna upp] därför, eftersom ni inte vet dagen eller timmen när det skall komma att ske, det att Människosonen [Adams son] träder fram [kommer].

Det är alltså viktigt att vi lever i Jesus och är vakna. Då tar han hand om oss oberoende av vad som kommer att hända när han kommer. Det vi kan se är att vi ska få vara med på Jesu bröllop.

I Mat 25:31 talar Jesus också om sitt kommande och där ser vi inte heller något uppryckande

Mat 25:31. Och när Människosonen [Adams son] då kommer i sin glans [ära, härlighet], och alla de heliga budbärarna [änglarna] med honom, då skall han sitta på sin härlighets [ära, glans] tron.
Mat 25:32. Och han kommer att samla till sig alla nationer [folkslag, hednafolk] och han kommer att skilja dem genom gränser [skilja ut dem] från varandra som herden skiljer [skiljer ut] fåren från getterna genom gränser.

Här ser vi i stället att Jesus ska skilja folken, ska skilja nationerna, beroende på hur de betett sig.

Men det vi vet är att Jesus kommer och det gäller att vara redo.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar