fredag 1 februari 2019


Jesu seger 55,
Österlandet tar över



I den 6:e Vredesskålen är det konungarna från öster som kommer. Vi ser idag hur Kina, Japan och Indien och andra länder i öster mer och mer kommer fram.

Och vi ser hur österländska religioner tar över mer och mer i vårt land.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].


Hur länderna i öster kommer fram i vår värld är något som vi sett i många år och det är speciellt kraftigt nu. Kina håller på att bli världens starkaste ekonomi.

Och vi har sett hur Buddismen kommer in mer och mer i vårt land. I dagens skola lär man barnen Yoga, och det utan att ens fråga föräldrarna, det är en Självklarhet att det skulle vara OK. För ett antal år sedan hade det varit helt otänkbart. Men idag är vårt samhälle så helt bortvridet från Jesus.

Det är också intressant att konstatera att floden Eufrat är den sista av välsignelsefloderna som flyter ut ur paradiset.

Här har vi bibelstället med de 4:a floderna som Gud har gett oss för att bevattna sin lustgård och som vars välsignelse alltså också flyter vidare ut i världen.

1 mos 2:10 Och en flod strömmar ut från Eden för att bevattna trädgården, och från den platsen delar den sig och blir 4:a huvuddelar.
1 mos 2:11 Namnet på den första är Pison [spridande] och den omger hela Havilas [cirkulär] land, där är platsen för guld.
1 mos 2:12 Och landets guld är gott, där är bdelliumharts och pärlstenar.
1 mos 2:13 | Och namnet på den 2:a floden är Gihon [ström], den omger hela landet Kus [Etiopien].
1 mos 2:14 Och namnet på den 3:e floden är Tigris [Hidekel] och den flyter öster om Assyrien, och den 4:e floden är Eufrat.

Vi ser i vers 13 att den 4:e och alltså sista floden är just Eufrat som alltså här i Upp 16:12 torkar ut.

Vi är alltså där idag när den sista Välsignelsen upphör, och då är vi alltså framme i förberedelserna för Jesu kommande och det som ska hända strax innan.

Vi ser i vårt samhälle idag, att när vi har tagit Jesus ut ur samhället då har vi blivit av med hands välsignelse, och då kommer alla andra avgudar och andra krafter in och försöker ta över vårt samhälle.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar