lördag 6 oktober 2018


Anden i Ändetiden 62,
Den Helige Andes verkan blir påtaglig



När vi går vidare möter vi den Helige ande på två sätt och tidsmässigt i den här profetian är vi i början av 1900 talet.

Vi ser hur Noa öppnar fönstret och släpper in frisk luft i Arken och hur Noa släpper ut en fågel, båda symboler på Ande.

1 mos 8:5 Och det var dags för vattnet att gå bort och det sjönk undan och fortsatte den 10:e månade, och i den 10:e månaden på 1:a dagen [på 11:e dagen, på 10:e på 1:a] i månaden visade sig topparna på bergen.
1 mos 8:6 Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
1 mos 8:7 Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.

Om vi börjar titta på den första händelsen så ser vi att Noa öppnade fönstret på Arken. Då kom det in frisk luft och vind på Hebreiska är samma ord som Ande. Roash betyder både Vind och Ande och vi möter det för första gången i 1 Mos 1:2 Där kan vi läsa hur Guds Ande rörde sig över vattenytan, och det kan alltså också översättas att Guds vind rörde sig över Vattenytan, vilket vi möter i några Bibelöversättningar.

Det här med Anden det var det vi såg 1906 när Anden föll och Pingströrelsen bildades. Så den här versen pekar alltså på vad som hände i början av 1900 talet.

Då lät Gud alltså frisk Ande strömma in i hans församling för att väcka och göra redo inför de tider som stundar.

Och här gällde det alla djuren, det som symboliserar alla folk, alltså Hedningar. De fick här del av Anden. Precis som det skedde när Anden föll 1906.

Karl Håkan



3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Vart föll anden 1906? Var det inte en stor jordbävning då i San Francisco USA? Menar du väckelsen så var den väl 1860 och framåt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anden föll 1906 på 312 Azusa Street i Los Angeles och det var starten till Pingströrelsen.

      Karl Håkan

      Radera