söndag 14 oktober 2018


Anden i Ändetiden 70,
Jesus kommer till Judarna


Och nu kommer det verkligt fantastiska i den här berättelsen. Noa går ut ur Arken.

Noa är ju en symbol för Jesus, och när Noa går ut ur Arken då motsvarar det alltså att Jesus kommer till Israel. Israel är ju marken som vi sagt tidigare, det är land, det Gud skapade på den 3:e dagen.

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

1 mos 8:18 Och Noa gick ut och hans söner och hans hustru [kvinna] och hans söners hustrur [kvinnor] med honom.
1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].

Vi kan se här att det är Gud som säger det, att och när Noa ska gå ut ur arken. Och vi minns hur Jesus sa att dagen och timmen vet ingen utom Fadern alena. Här ger alltså Gud order och tiden är alltså inne.

Mat 24:36.  Och om den dagen och den timmen [stunden] vet ingen, inte ens änglarna [budbärarna] i himlen [skyn], ingen utan bara min fader [far].

Men vi kan också konstatera att det var dagen och timmen som ingen visste. Inte året. Utan exakt när det skulle äger rum. Det vet ingen.

Och Jesus lyder, det kan vi se i vers 18. Noa går verkligen ut ur Arken. Jesus lämnar alltså kyrkan, den som flutit på Hednahavet och går ut på land. Ut i den värld av fräsning som Gud vill ha. Vi är framme. Havet har sjunkit undan. Guds rike har kommit. Ja inte bara till Judarna utan till hela världen.

Det här med att havet är borta och det var då som Gud kommer ner till oss har vi också i Upp 21:1 även om det där är Jerusalem som kommer ner.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.

Här har vi en situation som liknar den som var när Noa gick ut ur Arken. Havet var borta och fanns inte mera. Och Noa alltså Jesus, och här Jerusalem kommer ner till marken, från Gud.

Halleluja.

Men kommer det här då att ske 2023. Ja vi ser att det kommer direkt efter det land var torrt för andra gången. Alltså när Israel på nytt får hela landet som Gud har lovat då kommer Jesus.

Men kommer det direkt och i samband eller är det en tid emellan för det står ju efter landet var torrt. Ja det kan man naturligtvis inte veta. Men vi ska räkna ut 2023 på ett annat sätt också och då får vi mera klarhet och det ska vi göra i nästa avsnitt.

Så förmodligen kommer Jesus 2023 eller möjligen 2024 för vår kalender stämmer ju inte helt med Judarnas och Jesus följer naturligtvis Judarnas kalender.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar