tisdag 30 oktober 2018


Anden i Ändetiden 86,
Johannes ord om Antikrist


Johannes har också skrivit om Antikrist i sina brev och vi tittar också på några versar ur hans brev.

Här ser vi ytterligare vad som kännetecknar Antikrist.

Men också att eftersom redan många Antikrist har kommit är vi redan i den sista tiden.

1 Joh 2:18.  Barn, det är sista timmen [tiden] och såsom ni då har hört [förstår] Antikrist kommer [blir till], och nu har många Antikrist kommit [blivit till], därför vet vi att det är sista timmen [tiden].
1 Joh 2:22.  Vem är det som är lögnaren [förfalskaren] om inte han som förnekar att Jesus är Messias [Kristus]. Den är Antikrist, som förnekar fadern och sonen.

2 Joh 1:7.  Ty många bedragare har kommit till världen. Dessa som inte bekänner att Jesus [Frälsaren] Messias [Den smorde, Kristus] har kommit i köttet [som människa]. Han är bedragare [skojare] och Antikrist.


Det är intressant när man hör att många säger att nu måste en speciell person komma fram, en som är Antikrist. Men så sa alltså inte Johannes. Nej han sa istället att nu är vi i ändens tid för många Antikrist har kommit.

Alltså enligt honom gäller att när det överhuvud kommer personer som är Antikrist, då är vi i ändetiden. Det räcker alltså med de personer och system som redan kommit och som är mot Jesus och hans verk och Gudom

Och Johannes definierar också vad som är en Antikrist och det är en person som förnekar att Jesus är Messias och som förnekar fadern och sonen. Alltså att Jesus skulle vara Guds son.

Och dessutom förnekar Antikrist att Jesus skulle vara den utlovade Messias som kommit som människa till oss.

Och här kan vi åter se att Islam platsar i de här definitionerna.

Islam förnekar Jesus som Guds son. Och Islam förnekar att Jesus skulle vara Gud som har blivit människa och kommit till oss.

Så åter ser vi att Islam är som vi tidigare skrivit det som tydligast står fram, speciellt som vi har sett Islam i de föregående genomgångarna. Och här nu igen.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar