onsdag 10 oktober 2018


Anden i Ändetiden 66,
Anden faller i Hela Kristi Kyrka


Nästa stora händelse som vi ser här i berättelsen om Noa är när Noa tar av taket på Arken. Nu faller Anden, och det totalt. Hela Kristi kyrka är involverad, inte bara som när fönstret öppnades utan nu är det fullt blås genom Arken, Symbolen på Kristi Kyrka. Och det var det som hände 1967 och framåt.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].


Guds Vind, Ande kunde nu fritt blåsa genom Arken. Och det var det som vi fick uppleva 1967 och framåt när alla samfund fick del av den Helige Ande.

Gud förbereder sin församling för det som ska hände genom att fylla den med sin Ande. Genom att göra den redo och förs den med sitt vapen, Anden.

Tidigare läste vi om hur Noa öppnade fönstret och det var en symbol för hur Anden föll 1906 i Los Angeles och Pingströrelsen bildades. Men nu är det inte bara ett fönster där de som står närmast får del av Guds Vind, Guds Ande. Utan nu är det hela taket och alla. Alla djuren i Arken kan nu Andas denna friska Vind från Gud.

Och vi som var med på den tiden förvånade oss över att t o m Katolska präster blev Ande döpta, liksom Lutheraner. Ja alla samfund.

Och här står det alltså i berättelsen om Noa. Gud visste stegen och han har gjort dem, allt för att frälsa världen som han lovat genom Jesus vår Herre.

Guds rike kommer och vi får glädja oss åt att se att Jesu vilja genomförs.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar