söndag 28 oktober 2018


Anden i Ändetiden 84,
Finns Antikrist i Jesu ord om änden


Nu har vi i tidigare avsnitt tittat på några av de ställen där man får en summa av hela ändetidens slutskede, och där kan vi inte klart identifiera en person Antikrist, men väl ett motstånd mot Israel, något som skulle kunna vara det Bibeln beskriver som Antikrist.

Och tittar vi i ytterligare ett Bibelställe nämligen Jesu eget tal så hittar vi heller ingen person som ska träda fram i ändetidsskedet och som klart är Antikrist.

Vi läser Jesu tal om ändens tid i Matteus versionen (Även Markus och Lukas har det här talet av Jesus).

Mat 24:23.  Om då någon säger till er: Se här är Messias [Kristus, Den smorde], skall ni inte tro det.
Mat 24:24.  Ni kommer att vakna upp, för det kommer att bli falska messias och lögnprofeter [oäkta profeter] och de kommer att göra [leverera] väldiga mirakel [tecken] och under, de är till för att lura [bedåra] de mäktiga och de utvalda [favoriterna].
Mat 24:25.  Observera, jag berättar det i förväg för er.
Mat 24:26.  Om de alltså säger till er: Se han är i öknen, gå inte ut dit. Se han är i de inre rummen [de privata rummen], tro det inte.
Mat 24:27.  För precis som blixten utgår från öster och skiner ända till väster, så kommer det att också bli vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:28.  För det är istället så att där den livlösa kroppen [lik] är där samlas örnarna (jfr aetos=örn, aer =luft=> ande, andar).
Mat 24:29.  Och strax efter, den tidens [dagarnas] vedermöda [prövningen, nöden] kommer det här, solen mörknar [grumlas] och det sker att månen inte ger från sig sitt ljus och stjärnorna de kommer att falla från himlen [skyn] och himlens makter [krafter] kommer att skakas [bli upprörda, röras upp, rysta, bli störda].
Mat 24:30.  Och då [därefter] kommer Människosonens [Adams sons] tecken att visa sig [lysa, framstår] i himlen [skyn, luften] och då [därefter] slår sig alla värdens folkslag [stammar, klaner] för bröstet i sorg, och de kommer att se Människosonen [Adams son] komma [framträda, träda in] [under] himlens moln [skyar, dis] med väldig [stor] makt [kraft, styrka] och ära.
Mat 24:31.  Och han kommer att sända sina budbärare [änglar] med basunens [trumpetens, (kommer från:) vågor] väldiga [stora] ljud och de kommer att samla de utvalda från de fyra väderstrecken [vindarna] från himlens ena ände till den andra [så att det sträcker sig till och är också från den andra delen av den].
Mat 24:32.  Och lär av jämförelsen [liknelsen] med fikonträdet, när grenarna blir mjuka och bladen slår ut, vet ni att sommaren redan är nära.
Mat 24:33.  Och på samma vis, när ni då ser allt detta, då vet ni [förstår, blir säkra] att han är nära och vid dörren.
Mat 24:34.  Jag säger er med säkerhet, det här släktet [generationen, nationen, folket, tidsåldern] skall verkligen inte [aldrig] nå sitt slut [passera, förgås] förrän allt detta händer [föds, kommer, sker].
Mat 24:35.  Himmelen och Jorden [värden] de kommer att vara förbipasserade [passera, förgås] men mina ord kommer aldrig någonsin att vara passé [har ingen ende, kommer aldrig någonsin att vara förbipasserade].
Mat 24:36.  Och om den dagen och den timmen [stunden] vet ingen, inte ens änglarna [budbärarna] i himlen [skyn], ingen utan bara min fader [far].
Mat 24:37.  Och det kommer att bli precis som Noas [det upphör, vila, bo, den som leder, han som lämnades ensam kvar] dagar, också vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:38.  För på samma sätt som det var i de dagarna före floden, de äter och de dricker och de gifter sig och de blir bortgifta, tills den dagen då Noa går in i arken.
Mat 24:39.  Och de förstår inget när översvämningen då kommer och tar bort alla, så kommer det att vara också när Människosonen [Adams son] kommer [är på gång, är i vardande].
Mat 24:40.  Då kommer två att vara på åkern [fältet, marken], den ene tas emot [erhåller närhet, tas med] och den andre lämnas [sänds bort, läggs åt sidan].
Mat 24:41.  Två mal på kvarnen, den ena tas emot [erhåller närhet, tas med] den andre lämnas [sänds bort, läggs åt sidan].
Mat 24:42.  Var därför vakna eftersom ni inte vet vilken timme som er Jesus [Herre, Jashve] kommer.
Mat 24:43.  Och som ni förstår, om herren i huset hade vetat vid vilket vakt lag som tjuven kommer, då vakar han ju och låter det naturligtvis inte ske att man tar sig in i hans hus.
Mat 24:44.  Därför skall ni också vara beredda, eftersom det inte är den timmen som ni menar, som Människosonen [Adams son] träder fram [kommer].
Mat 24:45.  Förstår du, varför man skall vara den pålitlige och kloke tjänaren som då tjänar sin herre med omsorg och ger föda till de andra i tid.
Mat 24:46.  Välsignad är den tjänare [slav] som då hans herre kommer, finner att de gör på det viset.
Mat 24:47.  Med visshet säger jag er att han kommer att sätta honom över all sin egendom.
Mat 24:48.  Och om han då, som den onde tjänaren [slaven] säger i sitt hjärta: Min herre låter tiden gå med att komma.
Mat 24:49. Så att han då vill vara furste och slår medtjänarna och äter och dricker med de druckna.
Mat 24:50. Tjänarens herre kommer då att komma på en dag och en timme som han inte väntar och som han inte får veta [känner till].
Mat 24:51. Och han kommer att hugga ner [piska fler gånger] honom och kommer att ge honom hans del bland bluffmakare och där kommer att vara jämmer [gråt] och sammanbitet [skallrande av tänder, tandagnisslan, bita sig fast].


Om vi börjar att titta i vers 24 så ser vi att där talas om falska Messias och Lögnprofeter. Och det är alltså flera det talas om, och de gör tecken, det kan vi läsa i Paulus brev att det ska Antikrist göra. Men en enskild person hittar vi alltså inte.

Vi har sedan i vers 27 se att när Jesus kommer då kommer det att synas i hela världen på en gång. Och idag syns ju allt i hela världen genom våra massmedia, alltså är vi här i texten.

Och det Jesus kommer att göra det är att samla de utvalda, det ser vi i vers 31 och vilka är det. Jo det är Judarna. De är de som Gud har utvalt. Och vi ser alltså det redan idag, hur Judarna samlas. Så det konstiga är att i någon mån verkar det som Jesus alltså redan har kommit. Vi får se längre fram vad som kommer att hända, men vi är alltså redan inne i den här tiden när Messias kommer.

Vi såg i vers 29 hur Solen ska mörkna och hur Månen ska sluta ge sitt sken. Solen är Jesus det var han som kom på den 4 dagen, det stora ljuset, och månen är församlingen som också kom samma dag i 1 Mos 1.

Och det som vi ser idag i världen, i västvärlden och i våra massmedia, det är hur Jesus tas bort och hur hans ljus försvinner och det tillsammans med ljuset från församlingarna. Vi är alltså också här i Bibelordet idag.

Och vi kan i vers 37 se att vi ska läsa berättelsen om Noa, och det har vi ju gjort för i den finns alltså hela skeendet i slutet med. Men här talar man om tiden innan floden och när den kom. Och det var ju när Jesus var här första gången och judarna inte tog emot honom utan dödade honom, och landet togs ifrån dem, när vattnet översvämmade. Men Hela berättelsen om Noa är intressant.

I vers 48 till 51 har vi beskrivningen av den Onde tjänaren, och det kanske är en beskrivning av Antikrist. Vi kan se att denne tjänare ska slå medtjänarna. Och vilka är det. Ja det är bland annat Judarna som samlats till Israel idag.

Och de som slår på dem det är ju länderna runt omkring som i Islams namn ska krossa Israel.

Det är intressant för åter kommer vi alltså till ord som pekar på det som just nu pågår, och där Islam är en av de stora inspirationskällorna.

Åter igen kommer vi till att, det närmaste vi kommer Antikrist det är att det är Islam. Och det var ju det vi fann i de två tidigare texterna också.

Så kanske är det så: Islam är idag Antikrist, den som med alla medel sak bekämpa Jesus, motarbeta honom och krossa Judarna.

Men när Jesus kommer, kommer han att krossa denne Antikrist och det ser vi i vers 51, Antikrist är en bluffmakare, och han kommer att förpassas till det som beskrivs som jämmer och tandagnisslan.

Och samma sak kunde vi alltså i det förra avsnittet läsa i Upp 19:20 som beskriver just det straff de ska få som går emot Jesus här på slutet.

Och som vi också läste i förra avsnittet så kommer alltså Islam att fortsätta fram till det Jesus kommer. Och han kommer att avskaffa Islam i dess nuvarande form och bli frälsare också för denna del av mänskligheten.

Halleluja, Jesus kommer och han ska segra!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar