måndag 29 oktober 2018


Anden i Ändetiden 85,
Paulus ord om Antikrist



Nu har vi alltså tittat på några olika ställen i Bibeln som går igenom ändens tid och sett om de inte innehåller något om Antikrist. Och i tre av dem mötte vi en motståndare till Israel som vi idag kan identifiera som Islam. Men någon individ såg vi inte utom möjligen i det sista avsnittet, men även där var det förmodligen Islam det talades om.

Då kan det vara lämpligt att läsa det ställe i Paulus brev 2 Tes 2:1 – 12 där han skriver om just Antikrist och jag har det här i en ny egen översättning.

Det vi ser när vi läser är åter Islam. Det är nämligen så att det står att Antikrist skall sätta sig i Templet och det som idag står på Tempelplatsen det är Klippmoské, Allahs helgedom har intagit Israels Guds plats, den plats där Templet stod.

2 Tess 2:1.  Och vi ber [önskar] er bröder, vad gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst, och vårt församlande [möte, sammankomst] till [på, mot, över] honom.
2 Tess 2:2.  Att ni inte plötsligt [snabbt] blir upprörda [skakar, vacklar] bort från förståndet, och inte heller bli rädda av det som sägs genom ande, eller genom ord eller genom brev från oss, gällande att Kristi dag har kommit.
2 Tess 2:3.  Ingen av er skall bli förvillad [bedragen], på inget sätt, angående om aldrig han skall [må] komma, för först är frånfallet [upproret, skiljandet, avsteget från sanningen] och syndens människa skall uppenbaras, undergångens [förtappelsens, ruinens, dödens] son.
2 Tess 2:4.  Motståndaren, som upphöjer sig över alla, han blir kallad Gud och helig, så att han sätter sig i Guds tempel, såsom Gud, för att visa att han själv är Gud.
2 Tess 2:5.  Minns ni inte dessutom att jag sa er detta när jag var hos er.
2 Tess 2:6.  Och den som nu håller tillbaka vet ni, tills denne blir uppenbarad [avslöjad], själv [honom] i sin egen tid.
2 Tess 2:7.  För som en hemlighet verkar redan laglösheten [ogudaktigheten, orättfärdigheten], men nu håller han tillbaka [håller han fast, har han], innan han skall träda fram vid midnatt [mitt i, bland].
2 Tess 2:8.  Och då kommer han att avslöjas som överträdare [laglös], som Jesus kommer att förtära med sin muns Ande, vid klarheten [uppenbarelsen, glansen] genom sin egen ankomst.
2 Tess 2:9.  Det är verkligen en närvaro enligt Satans verk, med all kraft och tecken och falska [lögnens] mirakel [under].
2 Tess 2:10.  Och med hjälp av all ondskans bedrägeri [villfarelse], ödeläggs [tillintetgörs ] de, i stället för den sanningens kärlek, som de inte mottagit, till frälsning för dem.
2 Tess 2:11.  Och därför skall Gud sända till dem villfarelsens kraft [inverkan] så att de tror på lögnen.
2 Tess 2:12.  Så att alla dessa skall dömas för att de inte trott på sanningen utan finner välbehag i [godkänner] orätten [ondskan, orättfärdigheten].


Här kan vi läsa de verser där Antikrist sägs beskrivas och vi möter ord som Syndens människa och Undergångens son.

Det är alltså något som först måste komma innan Kristi dag. Men syndens människor och undergångens sönder har vi haft hela tiden.

Och vi ser att han är en Motståndare, Alltså motståndare till Kristus, en Anti Krist.

Men det som är unikt här är att han skall sätta sig i templet som Gud och visa att han själv är Gud.

Det här är något som åter talar för Islam. På Tempelplatser idag står deras Moské. Där står Klippmoskén, på den heligaste av platser och har stått där sedan 690. Den byggdes mellan 687 och 690.

Vi ser alltså att Islam står där Guds Tempel stått, och Islam har alltså intagit Guds plats precis som det står för att visa att den är Gud, deras Gud Allah skulle vara över alla andra, ja den rätte.

Och även vers 7 är intressant för där står att Antikrist ska träda fram vid midnatt, och det är alltså när det är som mörkast i världen, innan det vänder och solen går upp. Och det är nu. Och nu ser vi hur ondskan i form av Islam går fram över hela världen på ett sett vi aldrig sett tidigare.

Men Jesus kommer att förtära Islam, det kan vi här läsa i vers 8, Antikrist kommer att förtäras av Jesu Ande. Och att Islam ska upplösas när Jesus kommer har vi också sagt tidigare och här har vi det alltså igen, När Jesus kommer, kommer det att ske.

Och alla som går med denna lära som Antikrist har, kommer att dömas, det ser vi också (vers 12).

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar