tisdag 23 oktober 2018


Anden i Ändetiden 79,
Missionsbefallningen


Här i berättelsen om Noa som ju är en profetisk berättelse om Jesus och hans Kyrka och hans återkomst. Här hittar vi missionsbefallningen.

Vi läster Överflöda Jorden och Föröka er och bli många på Jorden. De kristna ska alltså gå ut och överflöda Jorden uppfyllda med Jesu Evangelium.

1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.


Jesus gav oss ju samma befallning. Vi kan läsa det i Mark 16.

Mark 16:15. Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.
Mark 16:16. Den som tror och blir döpt kommer att bli frälst [räddad] men den som inte tror han kommer att bli fördömd.

Och vi kan läsa det här också redan i det första kapitlet i Bibeln.

1 Mos 1:22 Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.

1 Mos 1:28 Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 

Ja vi möter det faktiskt två gånger, förs när det gäller Fiskarna och sedan när det gäller människorna skapade till Guds avbild. Och vi ser att det Fiskarna stod för det skall underordnas människan skapad av Gud till Guds avbild.

För Jesus är det här viktigt att vi går ut med Evangelium. Det ska spridas, för det är ett glatt budskap som ger liv. Ja ett liv som är från Gud, det Gud vill göra oss till.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar