fredag 19 oktober 2018


Anden i Ändetiden 75,
Alla folk ska bli frälsta och komma med Jesus



Alla folk är med Jesus, det är det som är betydelsen av att alla djur gick ut ur arken tillsammans med Noa.

1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.


Alla folk tillhör nu marken, den frälsta delen, vi är som Kristna alla inympade i det äkta olivträdet och därför får vi följa med ut på marken, vi Alla hedningar, nu när havet inte mera finns.

Paulus skriver om det här och beskriver det i termer av att vi är inympade i det äkta olivträdet, vi som inte egentligen hör till Israel. Vi får vara med på löftena av nåd.

Rom 11:17. Men om för att grenarna bryts av och du som hör till ett vilt olivträd därför blir inympad bland dem och delaktig med roten, och du finns i olivträdets fyllighet [save, fetma].

När Gud nått det han ville då lever alla i det tillstånd som han vill ha oss. Då är frälsningen total. Och det som var Hedna havet finns inte mera.

Och det är alltså inte så att Gud kommer att frälsa bara Israel. Nej han kommer att frälsa hela världen.

Här kan vi läsa i Joh: 3:16 – 17.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det är alltså hit Gud vill komma. Hela världen ska bli frälst och tillhöra Jesus.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar