tisdag 9 oktober 2018


Anden i Ändetiden 65,
Gud både Jagar och Fiskar hem Judarna


Det är intressant att notera att här i 1 Mos 8 talas om både Korp och Duva, och vi kan där finne en parallell till det som står i Jer 16 där det talas om att Gud både ska jaga hem Israels barn och fiska hem dem.

1 mos 8:6 Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
1 mos 8:7 Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
1 mos 8:8 <Trad:> Och han släppte ut från sig duvan för att se när vattnet skulle torka från markens yta.

Vi läster nu är också i Jer 16:14 - 18.

Jer 16:14.  För se dagarna kommer, säger Jesus [Jashve], då man inte mera säger: Jesus [Jashve] lever, som förde Israels barn från Egyptens land.
Jer 16:15.  Utan Jesus [Jashve] lever som lät Israels barn komma upp från landet i norr och alla länder och platser, som de hade drivits bort till, och över till sin mark som jag gav till deras fäder.
Jer 16:16.  Se jag sänder: "Fiska dem", till en mängd fiskare, säger Jesus [Jashve], och sedan sänder jag till en mängd jägare, "Jaga dem" och ner från alla berg och ned från alla kullar och klippornas klyftor.
Jer 16:17.  För mina ögon är över alla deras vägar och de är inte gömda från mitt ansikte och deras synd är inte gömd från mina ögon.
Jer 16:18.  Men först ger jag tillbaka dubbelt för deras skuld och synd [återställer jag dubbelt med deras straff och försoning], på grund av att ni vanhelgat mitt land, med era styggelser och avgudar som min arvedel är full av.


Vi finner det här med Jägare och Fiskare här i Jer 16:16. Gud vill till varje pris att Israels förskingring nu ska vara slut. Så han använder både metoden att tvinga dem till Israel och att hjälpa dem till Israel och göra Israel bra och fredligt.

Och det här är ju något som pågår idag. Där Judar utanför israel på många ställen är förföljda. Och det finns organisationer som hjälper Judarna hem, till ett land som just nu blomstrar.

Och det som också är intressant är att Gud anser det här som så stort att det bevisar att Gud, ja Jesus, finns. Det ser vi i Jer 16:15.

Och det här att Beviset på att Jesus finns är just att Judarna samlas och bor i trygghet finner vi också i Jer 23:8

Jer 23:5.  Se dagar skall komma, säger Jesus [Jashve], då jag upprättar åt David [älskad, vän, farbror] en rättfärdig gren och smord [regerande] kung och ger honom kunskap [visdom] och han åstadkommer rätt och rättfärdighet på jorden [landet, marken].
Jer 23:6.  I de dagarna frälser du [gör du segerrika] Juda [prisad, dyrkad] och Israel, och man bor i trygghet. Och det namn som de kallas är: Jesus [Jashve] vår rättfärdighet.
Jer 23:7.  Se därför kommer dagar säger Jesus [Jashve] då de inte mer säger: Jesus [Jashve] lever som lät Israels barn komma upp från Egyptens land.
Jer 23:8.  Utan, Jesus [Jashve] lever, som låter bära upp och hämtar, Israels folks [hus] barn [avkomma], från landet i norr och från alla länder som de förvisats till, och de slår sig ner på sin mark.

Och vi kan också här lägga in Jer 31:1

Jer 31:1.  På den tiden, säger Jesus [Jashve], är jag Gud för alla Israels tjänare och de skall vara mitt folk.

Jesus lever och vi ser hans verk bland oss idag!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar