torsdag 11 oktober 2018


Anden i Ändetiden 67,
Israel får hela det land som Gud har lovat


I samma vers som det stod om taket som togs bort så Guds Ande kunde blåsa genom Arken, hittar vi också nästa händelse. Marken är torr. Vattnet har vikit undan. Nu är alltså hela marken, hela landet, i Israels ägo.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].


Det var också det som vi upplevde 1967. Israel blev angripet av sina fiender från 3 håll men Gud gav dem seger och inte bara seger, de kunde återta allt det land som hörde till Israel.

Och vilket var då landet. Ja det kan vi läsa om i Josua bok när Israel gick in i landet från Egypten runt 1500 f.Kr. Där står:

Jos 23:4.  Se jag har dömt åt er de folk som finns kvar, deras land tillfaller er, från Jordan och alla folk som jag slagit ner, till [och] det stora havet västerut.
Här ser vi alltså att allt land mellan Jordan och Havet ska tillfalla Israel. Och det var det land som de också erövrade i sitt försvarskrig 1967. Då blev alltså hela landet Israels. Och därmed torrt alltså fritt från att vara styrt av hedningar. Och profetian uppfylldes alltså.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar