lördag 20 oktober 2018


Anden i Ändetiden 76,
När havet inte mera finns då regerar Jesus världen


Att havet inte mera ska finnas det ser vi förutom 1 Mos 8:14 också i Upp 21:1. Gud har gett oss en ny jord, en förnyad och fräsch jord. Och havet finns inte mera.

Det här beskriver frälsningen, allt blir nytt. Och en gång ska hela skapelsen komma hit, till denna punkt.

Havet som är en symbolisk beskrivning på alla de Härskare och Hedna nationer som genom tiderna har styrt tillvaron, det har nu upphört. Guds fasta grund är nu total.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.


Här beskrivs hur Guds frälsning kommer ner till Jorden. Ja hur Gud själv kommer ner, jag kanske man t o m kan säga Frälsaren.

Han ska var hos oss och han är enkel. Han bor i tält mitt bland oss. Det visar hur Gud är en av oss. Och den som är det, det är Jesus. Han är en av oss.

Och vi ser den här tiden också i Ps 2, där kan vi läsa om konungarna att de ska leda Jorden med Jesu förstånd. Det är så det ska bli.

Ps 2:10.  Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11.  Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12.  Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.

Det är Jesu renhet som ska vara i alla.

Och hit är vi på väg. Det är det här som ska komma.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar