måndag 8 oktober 2018


Anden i Ändetiden 64,
Genom fred flyttar Israel hem


Gud ordnar fred i landet och ger Israel möjlighet att flytta hem. Duva är en symbol för fred och det ser vi att Noa sände ut efter Korpen.

1 mos 8:8 <Trad:> Och han släppte ut från sig duvan för att se när vattnet skulle torka från markens yta.
1 mos 8:9 <Trad:> Och duvan fann inget ställe för vila, till att böja sin fot, och hon återvände till honom, till arken, för det var vatten på hela markens yta och han räckte ut sin hand och tog henne och han förde henna till sig i arken.
1 mos 8:10 <Trad:> Och han väntade ytterligare 7 dagar därefter och skickade sedan åter duvan från arken.
1 mos 8:11 <Trad:> Och duvan kom till honom på kvällen efter en tid och hade ett färskt oliv löv i näbben och Noa förstod då att vattnet hade torkat på jorden.
1 mos 8:12 Och han väntade ytterligare 7 [komplett] dagar [säsonger, tider], och han sände ut duvan [han Jona], och den [han] återvände [retirerade] inte till honom mera. 


Vi ser hur Gud sänder ut Duvan i omgångar. Gång på gång arbetar Gud för att skapa fred i det som ska bli Israels land. Att skapa trygghet för Judarna så att de kan återvända.

Och vi vet att 1948 bildades Israel. Och Judarna har flyttat hem i succesivt hela tiden under 1900 talet och även nu under 2000 talet och är idag uppe i c:a 8 milj som bor i landet.

Det är fler Judar idag som bor i Israels land än de som inte flyttat dit.

Och hela tiden har Gud försvarat dem och sett till att det varit fred i landet även när fienderna har angripit har Gud försvarat och vänt det till seger och fred.

Och genom hela det här skeendet med Duvan ser vi hur landet torkar mer och mer och blir beboligt för Judarna. Vattnet försvinner mer och mer och nu är det Israels land. Och landet blomstrar också det ser vi i vers 11 när Duvan har ett Oliv löv i näbben.

Och åter igen kan vi alltså se att Profetian berättar om det som vi idag kan se har hänt. Gud finns verkligen för han har kunnat förutse det här långt i förväg, ja för flera 1000 år sedan.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar