måndag 15 oktober 2018


Anden i Ändetiden 71,
2023 på ett annat sätt



Det finns ett sätt till att räkna ut 2023 och det är med hjälp av profetian i Daniel.

Förödelsen styggelse på Helig plats det är Klippmoskén som byggdes 688 och med 1335 tillagt blir det 2023.

Dan 12:11.  Och från den tiden, det dagliga [ständiga] offret tas bort och så att förödelsens styggelse [ödeläggande avgudadyrkan, det utblottande äcklet] sätts upp, är 1290 dagar.
Dan 12:12.  Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar.
Dan 12:13.  Men du, går mot slutet och du skall vila och du skall uppstå till din del vid dagarnas [tillvarons, det fastas] slut.


Här har vi Daniels profetia där vi hittar talet 1335 i Dan 12:12.
Lycklig den som väntar och har nått 1335 dagar”. Och vi ser här att det är när Förödelsens styggelse sätts upp, alltså något som Gud hatar, och likaså att det har samband med att offret avskaffades. Och det som står på den plats där Judarna offrade det är Klippmoskén.

Att det är på helig plats det kan vi också läsa om i Mat 24:15. Där Jesus själv säger att Förödelsens styggelse ska stå i det heliga området, alltså på den heliga platsen.

Mat 24:15. När ni alltså ser förödelsens [ödeläggandets, ödslighetens, plundrandets] styggelse [äckel, avgudadyrkan], som sades genom profeten Daniel [Guds domare, Guds dom, Guds närvaro, Guds fortsättning] etablera sig i det heliga området [rum, plats], den som känner igen, tänk på det.

Klippmoskén byggdes mellan 687 och 690 och jag brukar säga att 688 hade den förmodligen nått en påtaglig storlek.

688 + 1335 = 2023, och vi har alltså kommit fram till samma år som vi kom fram till när vi läste profetian om Noa och han fick order att gå ut ur Arken.

Det är alltså fram till det här året fram till 2023 som vi ska hålla ut. Då kommer Guds befrielse.

Men tiden kommer att bli hemsk fram till dess och vi kan läsa om det i Mat 24:22 där Jesus säger att tiden ska förkortas. Så man ska alltså inte fixera sig vid årtalet 2023 utan det kan hända tidigare. Vi får alltså se exakt vad som nu kommer. Men tiden är nära. Ja oerhört nära.

Mat 24:22.  Och om inte de dagarna då blir förkortade, blir kanske inte några människor [kött, varelser] räddade. Men på grund av de utvalda skall de dagarna förkortas.

Och som vi skrev i det förra avsnittet så ska man också vara medveten om att den Judiska kalendern inte stämmer med den Kristna så 2023 kan också i själva verket vara 2024. Men en sak vet vi alltså, att tiden är oerhört kort.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Att tiden skulle förkortas tyder snarare på att islams storhetstid skulle ta slut. Inget kött hade nämligen kunnat frälsas, om islam hade uppnått världsherravälde. Muslimer har ju inte erbjudits frälsning, genom tron på att Jesus är Guds Son. I Koranen förnekas Jesus som Guds Son, så där gjordes frälsningen om intet.
    Om vi skall förbida, så måste vi alla vila i mullen tills tiden är inne. Nu är tiden inne. Vi har alltså likt Daniel uppstått till vår del vid dagarnas ände.

    SvaraRadera