lördag 27 oktober 2018


Anden i Ändetiden 83,
I Upp 19 finns ingen person, Antikrist, men väl en Järnstav


Vi hittar ytterligare ett ställe som handla om änden och Jesu seger i Upp 19:11 - 20:3, och tittar vi där ser vi heller ingen person som skulle kunna vara Antikrist. Han borde funnits där om det som somliga säger är en så viktig del av änden.

Men det vi kan se är hur Jesus ska valla folken med en järnstav. Och vi ser också hur han ska trampa vredens vinpress. Men som sagt ingen person, Antikrist.

Och Järnstav, det var det Tyatira fick och Tyatira är Islam och vi ser alltså Islam igen, liksom i förra avsnittet.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.
Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.
Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].
Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.


Att det är Jesus som kommer på den vita hästen, det ser vi på att han har namnet Guds ord. Och det kan vi läsa om i Johannes Evangelium, där det står att Jesus var ordet.

Likaså ser vi att hans kläder är doppade i blod. Och det visar alltså på det offer som Jesus fick lida för oss.

Och vi ser att Jesus ska döma, och det vet vi att han ska göra.

Men i vers 15 läser vi att han skall valla folken med en järnstav. Och järnstaven kan vi läsa om i brevet till den 4:e församlingen, Tyatira, den får järnstaven av Jesus.

Upp 2:26. Och den som segrar och den som bevarar [vaktar, håller] mina gärningar ända till slutet, till honom skall jag ge makt över folken [hedningarna, nationerna, stammarna].
Upp 2:27. Och han skall valla [bestämma över, vara herde för] dem, med en stav av järn, för de saker som är gjorda av lera krossas, som också jag har mottagit från min far.
Upp 2:28. Och jag skall ge honom morgonstjärnan.

Här ser vi stället ur brevet till Tyatira där Jesus ger dem järnstaven att valla folken med. Och de skall få makt över folken.

Tyatira är Islam och det här pekar just på det vi ser idag, hur Islam går fram och får mer och mer makt. Och hur den med sina metoder slår på folken som är maktlösa, är som lergods, bara går sönder.

Hur Jesus kan använda Islam som inte erkänner honom som Frälsare och Guds son, kan man fråga sig. Men ser man i historien så har det hänt förr att Gud har använt sig av oväntade personer och grupper som gjort det Gud har haft i avsikt, utan att vara Kristna, eller ha en tro på Israels Gud.

Och här ser vi att när vi Kristna sviker då använder Gud Islam för att rätta till. Vi får se hur det hela går vidare, och när vi läser här ser vi att Jesus kommer att segra, det ser vi i Upp 19:20. Där ser vi hur både Vilddjuret och Den Falske Profeten tas omhand och kastas i Eldssjön.

Och det är intressant att konstatera att Den Falske Profeten förmodligen också är just Islam som här på slutet alltså kommer att besegras av Jesus genom hans Ande. Man kan se framför sig hur hela Islambältet kommer att bli frälsta i Ande och kraft och hur Jesus kommer att ta över.

Och det ser vi också i Upp 2:25 där det står just att Islam skall vara som den är tills Jesus kommer, kommer det alltså att hända något och vi får se hur Muslimerna blir frälsta. Intressant tanke.

Och vi löser ur brevet till Tyatira.

Upp 2:25. Men bevara det du har, tills jag kommer.

Och ytterligare en intressant tanke är att i förra avsnittet konstaterade vi att Gog som i vår tid angriper Israel för att utplåna det, det är just Islam, och de som håller på med att försöka förinta Israel idag de är inspirerade av Just Islam.

Och här ser vi alltså samma sak. Det är Tyatira som ska slå på folken och krossa. Och Tyatira var en profetia om Islam.

mer och mer talar för att det som Bibeln kallar Antikrist det är Islam.

Och vi kan också konstatera att Islam förnekar Jesu Gudom och att han skulle vara Frälsare. Den är alltså mot Jesus och därmed definitionsmässigt en Antikrist.

Men då är det också viktigt att påpeka att det inte är samma sak som Vilddjuret, utan snarare Den Falske Profeten och att det är två skilda saker ser vi också i Upp 16:13 – 14.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Här har vi dagens läge med Vilddjuret och Den falske profeten, Alltså Globalisera och Islam i en osalig allians.

Och vi hittar också ormen här i Upp 16:13 - 14, han som förförde Eva i den här trion och Eva var ju en symbol på församlingen, så där har vi den tredje onda Anden. Den som förför inne i Kristi Kyrka idag.

Men Jesus kommer att segra och det läst vi i Upp 19:20 ovan.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar