torsdag 25 oktober 2018


Anden i Ändetiden 81,
I Noa Profetia finns ingen Antikrist men väl Hedningar


Det är många som i våra dagar pratar om Antikrist. Antikrist måste först komma etc., säger man.

Men läser vi Noa Profetia igen så ser vi ingen Antikrist. Vi ser bara vatten som försvinner. Och vatten är en symbol på motståndet mot Israel. Och det försvinner alltså successivt.

När Guds Vind, Guds Ande blåser på vattnet då försvinner det.

1 mos 8:1 Och Gud kom ihåg Noa och alla levande och alla boskapsdjur som var med honom i arken, och Gud lät en vind gå fram över jorden och det tog bort vattnet.

1 mos 8:6 Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
1 mos 8:7 Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
1 mos 8:8 Och han släppte ut från sig duvan för att se när vattnet skulle torka från markens yta.
1 mos 8:9 Och duvan fann inget ställe för vila, till att böja sin fot, och hon återvände till honom, till arken, för det var vatten på hela markens yta och han räckte ut sin hand och tog henne och han förde henna till sig i arken.
1 mos 8:10 Och han väntade ytterligare 7 dagar därefter och skickade sedan åter duvan från arken.
1 mos 8:11 Och duvan kom till honom på kvällen efter en tid och hade ett färskt oliv löv i näbben och Noa förstod då att vattnet hade torkat på jorden.
1 mos 8:12 Och han väntade ytterligare 7 [komplett] dagar [säsonger, tider], och han sände ut duvan [han Jona], och den [han] återvände [retirerade] inte till honom mera. 
1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
1 mos 8:18 Och Noa gick ut och hans söner och hans hustru [kvinna] och hans söners hustrur [kvinnor] med honom.
1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].


Det är intressant att läsa den här profetian. För om det var så viktigt med att en Antikrist skulle komma. Då hade det ståt om det här. Men det gör inte det.

Det som händer här är att vattnet succesivt försvinner. Land blir torrt. Och som vi sa så är Land Israels land. Och att det blir torrt betyder att Israel får sitt land. De som ockuperat det och de som bjuder motstånd försvinner.

Det är det som händer i den här profetian. Det är en succesivt skeende mot en total befrielse av landet.

Och vi ser i vers 16 att Jesus kommer till landet. Jesus är Noa här i berättelsen. Och han ska komma ut ur Arken, alltså sin Kyrka och komma till Israels land.

Och det ska alla troende i Kyrkan också. Vi ska alla ta emot den Kristna tron som kommer från Judarna. Vi ska alla komma ut i det torra landet. Det tillstånd när det inte mera finns något motstånd mot Jesus och tron på honom. Det tillstånd när vi är inympade i det Äkta Olivträdet som Paulus skriver.

Och vi alla Hedningar kommer att bli som vore vi inte hedningar, utan en del av Guds utvalda folk.

Det här är det Gud vill att vi ska se. Hans härar, hans vilja, att han kommer att segra.

Vi kan notera bland annat att land var torrt två gånger, alltså både i vers 13 och i vers 14 och med 56 dagar emellan. Men det står inget om att det var vatten på land dessemellan. Det tycker Gud inte är intressant. Det intressanta är att det på nytt ska bli torrt.

Och det är alltså så Gud vill att vi ska tänka. Han kommer på nytt att befria hela Israels land, fast det just nu ser mörkt ut och onda makter försöker att begränsa Israel och dela Israel och ta för sig av Israel.

Jesu seger kommer och den kommer att bli total.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar